Halloween

Sy @ 2019-11-04 | 1 perc |

A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult autentikus ír ünnep október 31. éjszakáján, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak. Az ünnep 1840 körül került Észak-Amerikába, amikor sok elszegényedett ír földműves vándorolt ki Írországból és magukkal vitték az ősi kelta eredetű népszokásaikat és hitvilágukat is.
Amerikában halloweenkor az ajtó előtt jelmezbe öltözött gyerekek jelennek meg, Trick or treat!, "Csokit vagy csalunk!" felkiáltással. Általában a gyerekek édességet kapnak, a felnőttek pedig jót szórakoznak. Amerikában többnyire baráti társaságban, jelmezbált rendezve ülik meg ezt az ünnepet.
Mi azt láttuk, hogy a Halloween itt nagyon fontos az emberek számára.
Október elejétől kezdve mindenhol megjelenik a halloween-i dekoráció, a boltok tele vannak mindenféle fajta, méretű csokikkal, jelmezekkel. A házak is “félelmetes” külsőt kapnak, a gyerekek meg még a boltba is jelmezben járnak a szüleikkel.
De a munkahelyeken is jelen van a hagyomány, az emberek dolgozni is jelmezben mennek és az irodák is fel vannak díszítve.

Halloween Office
irodai dekor

Főleg a gyerekek számára nagy szám ez a dolog, házról-házra járnak és gyűjtögetik a csokit.
Mi is vettünk csokikát, habár mi pont egy kirándulást időzítettünk erre a hétvégére, így végülis itthon sem voltunk.
De amúgy idén sajnos nagyon rossz időt jósoltak, óriási viharok voltak, ezért itt a közelünkben lévő családi házas övezetben például el is halasztották a programot, megkérték a gyerekeket, hogy inkább maradjanak otthon. Tök jó, hogy fontosabb a biztonságuk, de szegények, biztosan nagyon csalódottak voltak.

További képek

Halloween - chocolatte
osztogatni való csoki
Halloween - office
irodai dekor
Halloween - decoration
dekor zöldségek
Halloween - decoration
dekoráció kínálat
Halloween - decoration
minden tökös!
Halloween - decoration
még a szalvéta is
Halloween - muffin
halloweenes muffin
Halloween - donut
halloweenes fánk
Halloween - decoration
dekoráció az udvarban
Halloween - decoration
dekoráció kínálat
Halloween - decoration
dekoráció kínálat
Halloween - office
irodai dekor

előző következő