Fountains of Bellagio

05/04/2024

Úgy gondolom, hogy ez egy olyan hely, amiről érdemes picit többet is megtudni:
1995-ben kezdték el építeni és 1998 október közepén nyílt meg. 40 millió dollárból készült, így a világ egyik legdrágább szökőkútja. Az USA egyik legtöbbet fényképezett helye. A Dubai Fountain 2009-es megnyitásáig ez volt a világon a legnagyobb szökőkút.

Fountains of Bellagio - Las Vegas, NV

A show 1214 vízfúvókát és 4792 lámpát használ. A víz pedig 140 méteres magasságig lő fel.
30 vagy 15 percenként kezdődik a show. De ettől lehet eltérés, meg időjárás függvénye is, állítólag bizonyos szélmozgás esetén elmarad.
A szökőkutat számítógépes programozással vezérlik és úgy koreografálják, hogy illeszkedjen a kísérő zenéhez. (Ezeket lámpaoszlopokba épített hangszórók bocsátják ki.) Két percnyi zene koreografálása akár egy hétig is eltarthat. Wow!

Fountains of Bellagio - Las Vegas, NV

Mi a szállodával szemben álltunk. Ebben az időpontban nem is voltak túl sokan ott rajtunk kívül.
És már kezdődött is. Mi ezt láttuk először teljes hosszában. Minden annyira tökéletes volt. Ed Sheeran Perfect című száma volt. Az Andrea Bocellivel közösen előadott verziója. Ezt a számot egyébként is imádom, mert szerintem “perfect”.
A víz pedig olyan volt, mintha táncolt volna. Mint valami szerelmi vallomás vagy szimfónia, vagy nem is tudom, minek nevezzem.
Szerintem gyönyörű volt. Komolyan meghatódtam, annyira szép volt. Ráadásul pont a házassági évfordulónkon, mintha egyenesen nekünk szólt volna. Készítettünk videót is, de valamiért sajnos nem tudjuk betenni ide a posztba. Itt tudjátok megnézni. Szerintünk valamennyire a videó is visszaadja a hangulatot, de élőben azért nyilván más!

Utána még volt a Time to Say Goodbye is, állítólag ez a legnépszerűbb dal, de ahányat hallottunk, mindegyik más zene volt. Csodálatos!

És persze ha nem mondtam volna, ez a két program teljesen ingyenes!

Innen átmentünk a Caesars Palace-ba, mert erről meg azt olvastam, hogy pazar látványt nyújt (mi nem, amit eddig láttunk?? 😀)

További képek


Map - Fountains of Bellagio - Las Vegas, NV

Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő