Július 4.

Elérkezett az amerikaiak nagy ünnepe, július 4-e. Ez az 1776-ban kikiáltott függetlenség napja, melyet többnyire felvonulásokkal, piknikezéssel, grillezéssel és a legtöbb helyen tűzijátékkal ünnepelnek.

Mi is kíváncsiak voltunk erre az ünneplésre. Úgy döntöttünk, hogy bemegyünk a belvárosba és ott nézünk körül. A Light Rail már tele volt, sokan amerikai zászlós ruhákban parádéztak.

A belvárosban a rendezvények miatt sok utca le volt zárva. A Romare Bearden Parkot választottuk, ahol már sok ember piknikezett, mire odaértünk. A park mellett többféle food truck állt, ahol kaját lehetett vásárolni. Nagyon fura, hogy sokan a saját kis kempingszékükkel érkeztek és persze a hűtőláda is alapfelszereltség.

Kerestünk magunknak egy jó helyet és vártuk a tűzijátékot. Sötétedésre a park teljesen megtelt. Annak ellenére, hogy sokan voltunk, nem volt nyomakodás, lökdösődés. Jó volt a hangulat, mindenki vidám volt.

Közvetlenül a park mellett van egy stadion, ahol éppen baseball zajlott. A tűzijáték a meccs után kezdődött. Kicsit több mint fél órás és nagyon látványos volt. Főleg azért, mert a park a felhőkarcolók tövében fekszik és nekünk eleve nagyon tetszenek a kivilágított felhőkarcolók, így meg ahogyan megvilágította a tűzijáték őket, egészen különleges élmény volt.

tűzijáték
tűzijáték a felhőkarcolók mellett

A hazamenetelt okosan kell tervezni, mert a tömeg nagy része egyszerre indul haza. Mi egy előző megállóhoz mentünk, hogy elkerüljük a tömeget. Jól is tettük, mert a villamos elég hamar megtelt. Ami viszont jó volt, hogy senki nem akarta fellökni a másikat, hogy felférjen, hanem mindenki türelmes és jókedvű volt.

Valahogy ennek a napnak is pozitív kicsengése volt. Élveztük az első itt töltött július 4-ét.


Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő