Georgia Aquarium, Atlanta

Sy @ 2019-06-12 | Utoljára módosítva: 2023-02-19 | 1 perc |

Június 12-én a világ legnagyobb akváriumában jártunk.
A Georgia Aquarium 2005-ben nyílt, melyet nagyrészt adományokból finanszíroztak.

A belépőt és a parkolójegyet elővételben, online vettük meg. Többféle jegytípus van, annak megfelelően, ki mikor szeretne menni. Mi a 16 óra utáni, "IMAGINATION NIGHTS" jegyet vettük. Az online vásárlással 10%-os kedvezményt is kaptunk, így 27 USD/fő volt a jegy.
A jegy vásárlásakor a parkolójegyet is meg lehet venni, ami 12 USD (a helyszínen 15 USD). A parkolóház bejáratánál elég beszkennelni a vonalkódot és már benn is vagy. Ez elég menő.

Maga az akvárium 37 millió literes, mely több mint 100.000 tengeri élőlénynek ad otthont. Szinte felfoghatatlan.

aligátorteknős - Georgia Aquarium - Atlanta, GA
aligátorteknős

A hely különböző, tematikus részekre van osztva. Mivel csak munkaidő után tudtunk menni, okosan kellett nézelődni, hogy mindenre jusson idő. Egy-egy helyen amúgy sokkal több időt is el lehet tölteni, mert annyira lenyűgöző. Minden nagyon igényesen van kialakítva, illetve az akváriumok nagyok és tágasak. Rengeteg érdekes élőlényt láttunk, kb. szó szerint tátott szájjal nézelődtünk, mint a gyerekek.

a korallzátony élővilága - Georgia Aquarium - Atlanta, GA
a korallzátony élővilága

A legnagyobb akvárium mérete szinte felfoghatatlan. Alagútból lehet benézni, pont úgy, mint a budapesti Tropicariumban és van egy faltól- falig "üvegablakos" része is.

a víz alatt - Georgia Aquarium - Atlanta, GA
a víz alatt

Itt le lehet ülni, kb. mint a moziban és csak nézed, ahogy úszkálnak ezek az óriási, különleges, vagy éppen csodaszép, színes állatok. Nagyon megnyugtató látvány.

a nagy akvárium - Georgia Aquarium - Atlanta, GA
a nagy akvárium

Nekünk különösen tetszettek a puffinok és belugák. A puffinokról korábban még csak nem is hallottunk, de nagyon cuki kis jószágok. Belugát pedig még nem láttunk élőben.
A korallok világa is egészen varázslatos. Elképesztő, hogy mennyire sokszínű (szó szerint is) a vizek élővilága.

Ki is használtuk az időt rendesen, mert kb. csak záráskor (21 órakor) távoztunk. Szerintünk egy fél napot is simán el lehetne itt tölteni.

További képek


Map - Georgia Aquarium - Atlanta, GA

02/19/2023
Az akvárium méretének korrigálása 27-ről 37 millióra az archív honlap alapján.


Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő