Atlanta Downtown

Ma csak csavarogni volt kedvünk. A szálloda a külvárosban volt, így kb. fél óra alatt értünk a belvárosba. Kerestünk egy parkolóhelyet és elindultunk.

Először az aranykupolás állami kapitóliumot néztük meg, az volt legközelebb a parkolóhoz. Ez Georgia állam kormányzati székhelye (Georgia State Capitolium). Nagyon impozáns épület. A napfényben megcsillanó kupolája igazán szép látvány.

Georgia State Capitol - Atlanta, GA
Georgia State Capitol

Innen a belváros felé vettük az irányt - gyalogosan persze. Fura, hogy 5x5 sávos utak vannak Atlantában, ezen a részen meg szinte teljesen üres utakon sétáltunk. Sehol egy autó, vagy gyalogos. Ez az egyetemi városrész és talán a nyári szünet miatt volt ennyire üres, de ezt nem tudjuk.

üresek az utcák - Atlanta, GA
üresek az utcák

Miután átszeltük az üres utcákat, megérkeztünk a belváros szívébe, vagy ahogy itt hívják, a downtown-ba, ahol a felhőkarcolók sorakoznak. Itt aztán már volt nyüzsgés. A Baker Street elég turistás helynek tűnt, rengetegen sétálgattak. Van egy csomó étterem, szálloda, bár, szórakozóhely és legalább ugyanennyi fura fazon, illetve itt láttunk először sok hajléktalant. Összességében nem volt túl bizalomgerjesztő ezeken az utcákon sétálni. Amikor mentünk vissza az autóhoz, meg is beszéltük, hogy Charlotte belvárosa határozottan jobban tetszik nekünk.

További képek


Map - Downtown - Atlanta, GA

Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő