Memphis

Cs @ 2019-08-03 | 2 perc |

Mikor április 8-án elkezdtem dolgozni, egy jelenleg is futó projektbe csöppentem bele. A tesztelések zajlottak és az ügyfél pont akkor érkezett a charlotte-i irodába.

Augusztusban az indulás 2. fázisa volt. A terv az volt, hogy a kollégámnak segítek illetve átveszek tőle feladatokat. Mivel együtt utaztam vele és csak hétfőtől péntekig, így sok értelme nem volt, hogy Szilvi is jöjjön. Bérelt autót a kollégám intézte, így én alkalmazkodtam hozzá. A hétvégi napok is kimaradtak, ami fontos a kirándulások miatt.

Így utólag is jó döntés volt, hogy Szilvi nem jött, mert csak egyszer sikerült eljutni a városba.

utca

Kb. 15 éve már, hogy hol gyakrabban hol ritkábban kell utaznom céges ügyek miatt. Általában a céges utak a munkáról szólnak. Gyakran van ilyenkor túlóra, így hét közben nincs idő elmenni sehová. Iroda vagy raktár és a szálloda közti útvonal és az ottani "látnivalók"-ra szűkül a kirándulás.
Sokan úgy gondolják, hogy a céges úton simán van az embernek ideje csavarogni, várost nézni. Lehet, hogy valaki ilyen céges utakra jár, de én nem tartozom ide.

Ha lehet, természetesen szeretek körbe nézni, bárhol is legyek. Emlékszem, mikor Párizsban jártam, a helyi kolléga a Moulin Rouge-nál a körforgalom szélén állt meg, ott ugrottunk ki. Gyors körbenézés - amíg tett egy-két kört -, aztán ugrás vissza az autóba.
Szóval nem a legjobb városlátogatások ezek. Arra viszont jók, hogy beleszippantson az ember az ottani levegőbe és eldöntse, hogy szabadság keretei belül visszatérjen-e.

Wolf River Harbor
Wolf River Harbor

Memphis nem olyan helynek tűnt, ahova feltétlenül vissza szeretnék menni. Az Elvis Presley múzeum érdekelne, azt megnézném, azonban mást nem feltétlenül.

A belváros tetszett. Érdekes volt a Beale Street, ami a szórakoztatásról szól. Rengeteg étterem, élő zene mindenhol. Nem tudom, hogy volt-e olyan étterem, ahol nem volt élő zene. Nagyon jó hangulata volt az utcának.

Beale Street
Beale Street

A várost a 19. században alapították és a 20. századra itt jött létre a világ legnagyobb gyapot- és fűrészáru piaca.

Union Avenue
gyapotkereskedők az Union Avenue-n, 1937

Számomra olyan kopottnak tűnik a város, látszik rajta, hogy van múltja.

További képekIratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő