Savannah

Vasárnapra is nagyobb túrát terveztünk. A közvetlenül Dél-Karolina és Georgia állam határán fekvő Savannah-t céloztuk meg.

Néztünk programokat, hogy hova érdemes elmenni a hétvégén. Sajnos pár hely nem volt nyitva, ezért választottuk ezt a Charlestontól két órányi autóútra lévő várost.

utacakép
utcakép

A városba érkezve láttuk, hogy sokan vannak, ezért parkolóhelyet is nehéz volt találni. Még a parkolóházban is sorba kellett állni, annyian voltak. (A parkolás 10 USD volt fixen egy napra.)

A belvároshoz közel álltunk meg, hogy gyalog sokmindent meg tudjunk nézni. Az időjárással lehetett volna némileg több szerencsénk, mert az eső többször eleredt, de hideg azért nem volt.

A város hangulatos, rendezett. A négyzethálós elrendezés miatt olyan modern charlestoni hangulat volt.

Az egyik parkban forgatták a Forrest Gump pados jeleneteit. A pad amúgy nincs ott, az csak a forgatás ideje alatt volt ott.

Forrest Gump
Chippewa Square
Forrest Gump
Forrest Gump jelenet

Az egyik esőzés miatt beültünk egy ír kocsmába ebédelni. A hely a folyóparton található. Meglepődtünk, mikor a folyón épp jött egy hatalmas konténerszállító hajó, ami a helyi kikötőbe tartott. Nem tudtuk, hogy itt ilyen nagy hajókat is fogadnak.

Az utca túloldalán egy 2. világháborús emlékmű is található.

2. világháborús emlékmű
2. világháborús emlékmű

17 óra kürül indultunk vissza Charlestonba.

További képek

Chippewa Square

Map - Savannah, GA

Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő