Dana Point és a bálnák

Dana Point 35-40 perce van a szállásunktól déli irányba.

Ezúttal előre megvettük a jegyet a hajókirándulásra, mert tudtuk, hogy ezen a hétvégén biztos nem kell dolgozni. (Végül amúgy kellett, de szerencsére nem veszélyeztette a programunkat.) Jóval előbb érkeztünk, hogy kicsit felfedezzük a helyet.

Nem volt egyértelmű, hogy kik és mikor állhatnak meg a parkolóban, így ezzel jó pár percet elvacakoltunk.

A parkolóban már hallottuk, hogy valahol fókák ugatnak, így egyből abba az irányba mentünk és le is ragadtunk egy időre a fókákat bámulva.

Dana Point, CA

Miután elszakadtunk a fókáktól, megkerestük a programszervezőt és beváltottuk a jegyünket. Ezután még volt egy óránk sétálni. Az idő szerencsére nagyon jó volt. A kikötőben sokféle étterem van és nagy a nyüzsgés.

Éppen időben érkeztünk vissza a hajóhoz, de akkor már sokan álltak ott. Érkezési sorrendben szokás várakozni, ezért szerencsére tülekedés sincs.

A hajóra kényelmesen felfértünk és próbáltunk úgy helyezkedni, hogy tudjunk majd képeket készíteni.
A kikötő melletti mólón pelikánok százai napoztak.

Dana Point, CA

15-20 percig hajókáztunk, mire találkoztunk a bálnával.
Nehéz szavakkal kifejezni azt az érzést, amikor felbukkan ez a hatalmas teremtmény a vízből. Egy biztos: életre szóló élmény!
Szerintem minden természetet kedvelő ember álma, hogy egyszer közelről is láthasson bálnát. Az eszeddel tudod, hogy mekkora, de mikor a valóságban megpillantod még a szád is tátva marad. Legszívesebben megállítottuk volna a pillanatot. Fenségesen méltóságteljes. Legalábbis akit mi láttunk, ilyen volt. Köztük is vannak játékosabbak, meg vannak visszafogottabbak. Ő inkább ilyen volt. Egy kicsit talán szégyenlős is, de mi boldogok voltunk, hogy egyáltalán megmutatta magát.

Dana Point, CA

A delfineket ma hiába vártuk sajnos. 🙁

A hajón egy idő után már hűvös volt a menetszél miatt, még jó hogy vittünk kabátot.

A kirándulás után a kikötőben vacsoráztunk. Kint ültünk le, de mivel a nap is lemenőben volt már, itt is hamar fázni kezdtünk. Miután lemegy a nap, itt sincs meleg.

További képek

Dana Point, CA
Dana Point, CA
Dana Point, CA
Dana Point, CA
Dana Point, CA
Dana Point, CA
Dana Point, CA
Dana Point, CA
Dana Point, CA
Dana Point, CA
Dana Point, CA

előző következő