Közeleg az elnökválasztás

Sy & Cs @ 2020-10-10 | 1 perc |

Bizonyára sokan tudjátok, hogy hamarosan (november 3.) lesznek a választások itt Amerikában.
Szeretnénk leszögezni, hogy nem politizálunk (otthon sem tettük és ezt a jó szokásunkat itt is megőrizzük).
Nyilván van véleményünk, gondolataink a témát illetően, de alapvetően inkább egy ezzel kapcsolatos érdekességről (kulturális különbségről) szeretnénk most mesélni.

Már egy ideje tart a kampány, jártunkban-keltünkben egy csomó helyen látunk az autókon, a házak kertjében, erkélyeken kihelyezett táblákat, zászlókat, matricákat, melyekkel az emberek kifejezik, hogy kinek drukkolnak. Van olyan kertes házas övezet, ahol konkrétan a szomszédok más-más elnökjelöltet támogatnak.
És ettől még az emberek békésen élnek egymás mellett. Nem félnek állást foglalni és a véleményüket felvállalni.
Ezt valamiért - sajnos - otthon egyáltalán nem tartjuk elképzelhetőnek. Tudjuk, hogy otthon tabu ez a téma, itt viszont meglepő módon nem az.
Amikor szabadságon voltunk, az óceán partján, a homokban álló autókon is ott lobogott a zászló, annak függvényében ki kit választana…
De most legutóbb Myrtle Beach-en járva is sikerült egy homokba rajzolt feliratot lefotózni.
Sőt, útközben láttunk egy kampánysátrat is, Trumpville néven. Mindenféle ereklyét lehet itt kapni (póló, baseballsapka, stb) - természetesen a jelenlegi elnök nevével ellátva.

A látottak alapján egyébként többen választanák a jelenlegi elnököt, mint a másik jelöltet, de ez majd november 3-án kiderül.
Mi is kíváncsian várjuk az eredményt.

Ez a poszt pedig tényleg csak érdekességként született, mert nagyon sok bírálat éri az itteni demokráciát, de azért szerintünk még mindig jó, hogy az emberek kifejezhetik a véleményüket, bármi is legyen az. Számunkra egyszerűen érdekes tapasztalás ez is! 😀

További képek

előző következő