Az ősz nyomában

Akik követnek minket Instagramon is, azok már tudják, hogy merre jártunk nemrégiben.
Amikor tavaly karácsony előtt pár nappal New Yorkban jártunk, azt találtuk ki, hogy minden évszakban meg kéne nézni.
Amikor Bostonban jártunk, akkor pedig rájöttünk, hogy Vermont vagy New Hampshire állam is érdekel minket ősszel.

Ebből született a mostani utazásunk terve.
Mondjuk az ősznek egyébként nyoma sem volt… 😀
A neten mindent oldalt megnéztem, mikor kell New Yorkba és New Hampshire-be utazni, de persze az időjárást nem nagyon lehet befolyásolni. Az ősz ugyanis egy kis fáziskésésben van mindenhol. De ez nem szegi a kedvünket azért. 😂

De kezdjük az elején: végül úgy állt össze az útiterv, hogy 4 napot New Yorkban töltünk, majd - hogy itt is újítsunk egy kicsit - vonattal elutazunk Bostonba. Ott autót bérlünk és irány New Hampshire, ahol egy kis körutazást szeretnénk tenni.

A repülőjegyet is úgy vettük - ilyet is most csináltunk először -, hogy odafelé New Yorkba, hazafelé viszont nem New York-ban, hanem Bostonban fogunk felszállni.

Szeptember 30-án, szombaton a reggel 7:11-es gépre vettünk jegyet és ezúttal az American Airlines-t választottuk. (A repjegy ára: 373,30 USD/fő.)

Indulás előtt egy héttel már elkezdtük nézni az időjárás előrejelzést. Szeptember 5 és 17 között a Lee nevű hurrikán már okozott némi fejtörést. Az idei év legerősebb hurrikánjáról van szó, mely egészen az ötös kategóriáig erősödött, rendkívül hosszú utat tett meg és meglepő módon Kanadában ért földet.
Az indulásunk előtti napon, pénteken azonban özönvízszerű esőzés érte el New York államot (és a környező államokat is), állítólag térdig érő víz volt mindenhol és úgy kellett az embereket kimenteni az autóikból, rendkívüli módon még a metrót is le kellett állítani helyenként. De otthon is ment a tévében szerintem, vagyis biztos vagyok benne, mert anyukám ki is volt akadva, hogy miért kell nekünk pont ide utazni… 😀

Még szombatra is viszonylag rossz időt mondtak… Vasárnaptól viszont ragyogóan napos, meleg időt jósoltak 24-27 fokkal.
Abban bíztunk, hogy a szombatot valahogy átvészeljük, és reméltük, hogy nincs akkora víz, hogy a repülőtértől ne tudjunk majd eljutni a szállodáig.
Van néhány múzeum, amit szívesen megnéznénk, szóval esős időre is megvolt a terv.

Iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő