A charlestoni minivakáció

Azt sem tudom, mivel kezdjem. Annyi új téma van a fejemben, amiről szeretnék írni.
Elkezdem valahol, aztán szépen mindenre sor kerül.

Július 4-e a legaktuálisabb, szóval legyen ez az első.

Talán van, aki még emlékszik a tavalyi érdekesen sikerült július 4-ére. A belvárosban voltunk a Skyshow-n, ahogy legtöbbször történt, mióta itt élünk. De a tavalyi tömegverekedés, és a közvetlen mellettünk felrobbant tűzijáték után megbeszéltük, hogy idén tutira nem megyünk.
Aztán ahogy közeledik a július 4-e, egyre inkább hajlunk afelé, hogy mégis menjünk.
Hogy ezt biztosan elkerüljük, úgy döntöttünk, hogy még a városból is elmegyünk. 🙂 A minivakáció úti célja a dél-karolinai Charleston lett.
Az Amerikába költözésünk után egy hónappal rögtön két hetet töltöttünk itt, aztán 2022 májusában egy hosszú hétvégét. Szeretjük ezt a várost, mert tele van történelemmel, régi, hangulatos és alapvetően más, mint a többi amerikai város. A déli báj (southern charm) kifejezés nagyon jól jellemzi.

Az volt a terv, hogy július 3-án (szerdán) munka után elmegyünk és pénteken jövünk haza. De aztán láttam a hírekben, hogy az emberek többsége kiveszi a pénteket szabadságnak és már szerdán útnak indul (és nem csak repülővel), ezért módosítottunk a terven. Kedden megyünk munka után, szerdán onnan dolgozunk és pénteken jövünk haza.

A szállást az Expedia-n foglaltuk le, a Staybridge nevű szállodába foglaltunk idén is, ahol 2022-ben is voltunk. Csakhogy a plusz egy nap miatt némi bonyodalom adódott. Az volt az egyik kérdés, hogy van-e még hely a szállodában. A másik kérdés, pedig hogy foglaljunk, hogy ugyanabban a szobában maradhassunk. Először azt írta a rendszer, hogy nincs szabad hely, aztán kiderült, hogy van, csak éppen a foglalásunk olyan, amin nem lehet módosítani, ezért külön kell leadni egy másik foglalást. Na ez elég bonyolultnak tűnt, gondoltuk, hogy egyszerűbb lesz felhívni a szállodát és úgy biztos egyszerűbb és gyorsabb is.
Én úgy képzeltem, hogy hozzácsapunk a foglaláshoz egy napot és kész… De ez minimum egy 30 perces telefonbeszélgetés volt, mert minden adatot elkértek újra, meg mire egyáltalán megértették, hogy mit akarunk…. Na mindegy, sikerült, az a lényeg! 😀

Amikor már kész volt a foglalás, mondták Csibinek, hogy maradjon még vonalban. Átkapcsolták a központi irodába, Orlandóba. Itt valami ajánlatot kaptunk, elsősorban egy las vegas-i szállodát ajánlottak: 279 USD-ért, 5 nap/4 éjszaka + 179 USD költőpénz és egy csomó hűségpont.
3x kérdeztünk vissza, hogy ez az összeg valami kedvezmény, vagy tényleg ennyibe kerül? És mondták, hogy ez ennyi, de persze később nem lehet választani, most kell dönteni. Úgy van, hogy befizeted az összeget, és egy éven belül bármikor utazhatsz, 7 nappal az utazás előtt kell jelezni, hogy hova szeretnél menni. Közben átküldtek egy e-mailt, amiben több város is szerepelt, és volt olyan ahova szívesen mentünk volna, főleg ennyiért. Mondjuk éppenséggel akár Vegas-ba is (bár nem ebbe a szállodába). Nyilván a szállodalánc (IHG) valamelyik szállodája szerepelt az ajánlatokban.
Nekem az egész fura volt, de Csibinek tetszett az ajánlat, már mindenki örült, hogy de jó lesz, amikor is a legvégén kiderült, hogy sajnos mi ezt nem vehetjük igénybe. Csak az állampolgárok, vagy a zöldkártyások számára elérhető…
Csibi rendesen csalódott volt. Mondjuk egyébként 279 USD-ért 5 nap az elég jó ár. Egy éjszaka ára kerül 170-250 USD közti összegbe mostanában… Szóval tényleg jó lett volna, de hátha máskor is lesz ilyen lehetőség. Bár pont azt beszéltük, hogy ha nem telefonon foglaljuk azt az éjszakát, akkor nyilván esély se lett volna, hogy odakapcsoljanak. Vagy hogy egyáltalán mi alapján és ki kap ilyen ajánlatot?!
Van még mit kideríteni… 😀
(És ha már a zöldkártyát említettem, majd erről is hozunk egy pillanatnyi helyzetjelentést, mert persze nem is mi lennénk, ha nem lenne valami probléma az üggyel…)

Szállás pipa. Július 2-án, kedden, munka után összepakoltunk és 17 óra után elindultunk. 3 órás az út az autópályán, valamikor fél 9-kor érkeztünk meg.
Már alig volt parkolóhely, eléggé telinek tűnt a szálloda.

07/03/2024
A reggeli benne van a szobaárban, így korán keltünk, megreggeliztünk, de aznap még munka volt. Nekem összesen két órám volt 11-től, szóval addig Csibi tudott dolgozni a szobában, 11-kor meg lement a business centerbe, amíg én megtartottam a két órámat. Utána visszajött és valamikor 4 óra felé befejezte a munkát ő is. Aznap hamarabb abba lehetett hagyni a munkát a 4-i ünnepnap miatt.

Staybridge Suites Charleston - Mt Pleasant, SC

Map - Staybridge Suites Charleston - Mt Pleasant, SC

Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő