Airlie Gardens, Wilmington

A hazaút előtt még volt egy program délelőttre beiktatva: Airlie Gardens. Ez egy csodálatos botanikus kert. Szerintem életünkben összesen sem voltunk annyi botanikus kertben, mint amióta itt élünk Amerikában.
Összességében minden botanikus kert nagyon sokszínű, rendezett és egy kicsit mindegyik másmilyen.
Minden évszakban érdemes ellátogatni egy-egy ilyen helyre, mert mindig más arcát mutatja és az évszaknak/ szezonnak megfelelő dekorációt is kap.
Még egyre sem mondtuk, hogy “na ezért kár volt idejönni.”

kerti pad

De visszatérve konkrétan az Airlie Gardensre. A belépőjegy 9 USD.
Amikor mi ott jártunk, akkor éppen egy különleges időszakos “kiállítás” volt: 13 óriási szív volt elhelyezve a kert különböző részein. Ezek különböző művészek alkotásai.
Kaptunk egy térképet, amin rajta volt, hogy merre lehet őket megtalálni.

Igyekeztünk mindet megtalálni, de a végére versenyfutás lett belőle - ugyanis pontosan pár nappal a 2019-es hírhedt Dorian hurrikán érkezése előtt jártunk ott és így volt alkalmunk megnézni, hogyan készülnek egy hurrikán érkezésére. Ennek része volt, hogy a kert munkatársa autóval körbejárt és begyűjtötte a szíveket, hogy biztonságba helyezze őket a főépületben. Volt, hogy egyszerre érkeztünk egy-egy szívhez és volt olyan rendes, hogy mindig megvárta, míg lefotózzuk a szívet. Na így lett versenyfutás, mert ha előbb ért oda, akkor sajnos már csak a végén a főépületben találtuk meg. De így is jó volt, mert legalább egyben egy helyen is láthattuk az összeset.

pillinators
Pollinators
pillinators
Pollinators
degrees celsius
Degrees Celsius
mermaid wrapture
Mermaid Wrapture
hoard of love
Hoard of Love
le petit monde
Le Petit Monde
wisdom of the heart
Wisdom of the Heart
wisdom of the heart
Wisdom of the Heart
reflections from the heart
Reflections from the Heart
our special friends
Our Special Friends
recycled rainbow
Recycled Rainbow
flower power
Flower Power
flower power
Flower Power

Egyébként itt található Észak-Karolina legnagyobb tölgyfája, de azálea, kamélia, pálma, és magnólia ezreit is láthatjuk a kertben sétálva.

tölgyfa
tölgyfa

Csodás élmény volt. Miután itt jártunk, még inkább reméltük, hogy Dorian elkerüli majd.

További képek

9/8/2019-i frissítés
Sajnos nem kerülte el, de szerencsére kisebb pusztítást végzett, mint 2018-ban a Florence nevű hurrikán.Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő