Charlotte

Charlotte Észak-Karolina legnagyobb városa, Mecklenburg megye székhelye.

A Catawba indiánok voltak az első ismert lakosok a mai Mecklenburg megye területén (1567-es feljegyzések szerint). Az európai bevándorlók által behurcolt betegségek (főleg himlő) következtében azonban a 19. század közepére majdnem teljesen kihaltak. A várost később a németországi bevándorlók fejlesztették ipari és kereskedelmi központtá.
Több mint egy évvel az amerikai függetlenségi nyilatkozat elfogadása előtt, 1775. májusában, a híres mecklenburgi nyilatkozatban elsőként mondták ki az elszakadást Angliától. A rendszámokon található First in Freedom felirat erre az eseményre utal.

A királynő város (Queen City) becenevet Mecklenburg-strelitzi Sarolta királyné tiszteletére kapta, aki III. György király felesége volt.
Az Egyesült Államok ötödik leggyorsabban növekvő nagyvárosa. (2018-as adatok alapján)
Charlotte korábban elnyerte „a város Amerikában, ahol a legjobb lakni” ("Best Place to Live in America") kitüntető címet is.

Charlotte
Sarolta királyné

Charlotte ad otthont a Bank of America, a Trust Financial és a Wells Fargo keleti parti székhelyének. A város az Egyesült Államok egyik legnagyobb bankközpontjának számít.

A városnak van profi focicsapata (Carolina Panthers) és profi kosárcsapata is (Charlotte Hornets).

Carolina Panthers - Charlotte, NC
Carolina Panthers - NFL
Charlotte Hornets - Charlotte, NC
Charlotte Hornets otthona - NBA

Itt található a NASCAR második otthona.

NASCAR Hall of Fame - Charlotte, NC
NASCAR Hall of Fame

Charlotte az USA 16. legnagyobb városa, tehát nem egy igazi metropolisz, ugyanakkor sok mindent nyújt. Mielőtt ideköltöztünk, nem tudtunk valami sokat a városról, de most már el tudjuk mondani, hogy egy abszolút élhető és szerethető város. A belváros tipikus amerikai nagyvárosra emlékeztet a felhőkarcolókkal, de pár perc sétára máris családi házas övezetben találod magad, ami pedig kisvárosi hangulatot áraszt.
Szerencsére rengeteg zöldterület és park van, Észak- és Dél-Karolina határán (pár percre tőlünk) található a Carowinds nevű vidámpark, továbbá számtalan étterem, sörfőzde, szórakozási-sportolási lehetőség, különböző események.

Néhány további adat a városról és az agglomerációról:

infografika

A város nagyon eleven, aki szereti ezt a fajta pezsgést, egész biztosan azonnal beleszeret Charlotte-ba. Velünk is így történt. Nagyon hamar szívünkbe zártuk és otthon érezzük magunkat benne.
Még nem fedeztünk fel mindent, de szeretünk itt élni, jól érezzük magunkat.

CLT skyline
látkép a Marhsall Parkból

További képek

Romare Bearden Park
NASCAR Hall of Fame
Sarolta királyné
Carolina Panthers - NFL
Charlotte Hornets otthona - NBA
éjjeli látkép
felhőkarcolók
látkép a Marhsall Parkból
látkép a Marhsall Parkból
Romare Bearden Park
@evelyn_henson

Iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő