North Carolina Zoo, Asheboro

Habár én mindig is imádtam a térképet bújni és Amerikáról úgy általában is sokat tudok, viszont Észak-Karolináról nem volt túl sok ismeretem korábban.
Arról sem, hogy ez milyen nagy állam, hogy mennyire sokszínű és többek között arról sem, hogy itt található a világ legnagyobb állatkertje.

jegesmedve

Körülbelül az állam közepén található, Charlotte-tól kb. másfél órányira északkeleti irányban és egy óriási fás területen helyezkedik el.
Gyakorlatilag két részre van felosztva: az egyik Észak-Amerika, míg a másik Afrika állatvilágát mutatja be.

Africa - Észak-Amerika
Merre? ⇄

Ezelőtt még soha nem jártunk olyan állatkertben, ahol ennyire nagy tere lett volna az állatoknak. Ez igazából egy hatalmas nagy, erdős terület, ez lett állatkertté alakítva.

elefánt

Ez simán egy egész napos program, ha valaki az egészet szeretné bejárni.
Mondjuk, én kb. az elején eléggé beparáztam, mert nagyon sok helyen ki van táblázva, hogy nézz a lábad elé, mert simán összefuthatsz helyi kígyókkal.
A kígyó az egy olyan élőlény számomra, amitől még akkor is parázok, ha egy üveg választ el tőle, hát még ha csak úgy szembejön velem…
Szerencsére, egyébként nem került az utunkba, vagy jól elbújt, de mindenképpen jó, hogy így alakult! 😀

kígyó
ő szerencsére nem szabadon "mászkált"

Mindenhol adnak a bejáratnál egy térképet, ami alapján be tudod járni a helyet, itt is jól jött, hogy egy logikus sorrendet követve haladtunk, így nem mulasztottunk el semmi látnivalót.

térkép

Fókák, jegesmedék, bölények, medvék, majmok, madarak, elefántok, zsiráfok, sarki róka, puffinok, a sivatag állatai/növényei, felsorolni sem lehet. Mindent megnéztünk.

krokodil

Észak-Amerika és Afrika “között” vannak a különböző kajáldák, éttermek kialakítva, mi is megéheztünk, mire odaértünk, így beálltunk egy sorba. Elég sokan vannak, de flottul megy a kiszolgálás, és azért helyet is lehet találni, hogy valahova leülj és nyugiban egyél.
Ebéd után megláttuk, hogy van csavaros fagyi, szóval desszert gyanánt még egy olyat is ettünk, de akkora nagy volt, hogy elég volt kettőnknek egy. 😀

fagyi

Miután jóllaktunk, folytattuk az utunkat Afrika felfedezésével. Vannak ilyen kis vonatok vagy mik, amivel visszavisznek a parkolóhoz, amikor az út végére érsz. (hiszen ahogy mondtuk, elég nagy távolságot tettünk meg az egész napos séta során). Így mi is vártunk egy ilyen vonatot és azzal mentünk vissza a parkolóba, onnan pedig hazautaztunk, Charlotte-ba.

madár
Ki megy át a járdán először?

A belépőjegy egyébként 15 USD, ami egy teljesen normális ár.
A San Diego állatkertbe a belépő 58 USD, csak összehasonlításképpen…

További képek

ő vendég, nem kiállított példány 😲


Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő