Lake Wylie, Charlotte

A Lake Wylie Észak- és Dél-Karolina határán található mesterséges tó. 54 km² nagy és 523 km-es partszakasza van. A közeli városok lakóinak kedvelt szabadidős célpontja.
Hozzánk is nagyon közel van, kb. 13 perc autóval.
A csónakázás szerelmesei kihasználhatják a Copperhead Island nyilvános hajó rámpáit, de szervezett kajak-túrán is részt lehet venni.

rámpa
nyilvános hajórámpa a Copperhead-szigeten

A csónak és a jet-ski sajnos nekünk még hiányzik… 😄 Horgászni is lehet, bárkinek. De a 16 éves vagy annál idősebb horgászoknak észak-karolinai horgászengedéllyel kell rendelkezniük.

hajó

Itt, a víz partján található a McDowell Természetvédelmi Központ is, ahol van egy kemping is (a kempingezés nagyon népszerű Amerika-szerte), van egy csomó grillező-piknikező hely, melyeket érkezési sorrendben bárki használhat.
Vannak különböző túraútvonalak, padok, ha séta közben elfáradnánk vagy csak csodálnánk egy kicsit a tó nyugodt vizét. Vannak játszóterek és természetesen a nyilvános mosdó sem hiányozhat.
A parkoló nem túl nagy, de legalább ingyenes és nem tűnik zsúfoltnak.

evezés

Mi szeptember legvégén jártunk itt, amikor igazi “őszi”, 39 fokos hőség volt éppen. Mi csak sétáltunk egyet, felfedeztük a környéket, de jó tudni, hogy ennyire közel hozzánk ilyen szabadidős helyek is vannak.

További képekIratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő