Piedmont Park, Atlanta

Üdv újra Atlantában!
Csibinek egy projekt miatt gyakran kell ide jönnie. 3,5-4 órás út autóval, így ide én is szoktam jönni általában.
Legutóbb a belvárost és a Capitolium környékét fedeztük fel.

Az internet segítségével mindig megnézzük a főbb látnivalókat és megpróbáljuk az ott tartózkodásunk alatt ezeket valahogy elosztani.
Atlantában nem volt könnyű dolgunk, mert nagyon sok minden, amit szívesen megnéztünk volna, csak a hagyományos munkaidőben van nyitva, így ezekre a helyekre maximum hétvégén lehet eljutni.
Ráadásul Csibi ezúttal olyan munkarendben dolgozott, hogy bement reggel, délután egy körül hazajött és aztán este vissza kellett mennie, amolyan ügyeletbe.
Így ezúttal elég sokféle szempontot kellett figyelembe venni, mert látnivalóból viszont akadt még bőven.
A parkok szerencsére olyan helyek, amelyek azért többnyire sokáig nyitva vannak.
A Piedmont Park gazdag történelemmel rendelkezik. Eredetileg erdő volt, aztán farmként üzemelt, később vásárokat tartottak itt. 1904-ben Atlanta városa megvásárolta és kiterjesztette a város határát, többek között azért, hogy a park a városhoz tartozzon.

gyalogút

Azóta aktívan fejlődik, van itt teniszpálya, strand, homokos strandröplabda pálya, kosárlabda pálya, baseball pálya, futópálya, ezen kívül egy csomó rendezvénynek, koncertnek ad otthont és itt található az atlantai botanikus kert is. A park egyébként a belváros mellett fekszik, így szép a kilátás a város felhőkarcolóira.

városkép
kilátás a város felhőkarcolóira

1989-ben azonban a park hanyatlani kezdett, melynek hatására a polgárok és civil szervezetek összefogtak és létrehoztak egy nonprofit szervezetet, egy a köz- és magánszféra közötti partnerséget, a park rehabilitációja és fenntartása érdekében. Több mint 66 millió dollárt gyűjtöttek össze magánpénzből erre a célra. (Más témában és más helyen is már nagyon sokszor hallottunk ilyen fajta összefogásról, ami szerintünk abszolút példaértékű!)

active oval
sportpályák

Nekünk ez a rengeteg sportolási lehetőség tetszik itt legjobban, azon kívül persze, hogy a park tiszta, rendezett és csodaszép! A botanikus kert is a tervezett programok között szerepel, de arra több időt kell találnunk.

active oval
sportpályák

Innen egyébként még elmentünk a Jackson Street Bridge-re, ami arról híres, hogy innen nagyon jó a panoráma a városra.
Én úgy képzeltem, hogy ez egy tök hosszú híd, de valójában egy kis semmi hidacska… 😀
A közelben van egy fizetős parkoló, onnan sétáltunk el a hídig, ahonnan csináltunk néhány fotót, de pont szemből sütött a nap, így nem annyira lettek jók ezek a képek. Egyszer majd ha úgy alakul, este is visszajövünk ide.
(A parkolásért 1 USD-t fizettünk.)

Jackson Street Bridge Atlanta view
kilátás a városra

További képek

homokos strandröplabda pálya
homokos strandröplabda pálya
teniszpályák
teniszpályák
rendezvény
rendezvény van készülőben
Lake Clara Meer
Lake Clara Meer
strand
strand is van
koncert
terep a koncerthez
Lake Clara Meer
Lake Clara Meer
mókus
a mókusok tényleg mindenhol ott vannak 🐿️

Iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő