Egy különös este Atlantában

Sy @ 2019-10-10 | 1 perc |

Csibi elment reggel dolgozni és mivel este vissza kellett mennie, így napközben hazajött, hogy csináljunk valami közös programot. Mivel gyakorlatilag a reptér mellett lakunk, elmentünk repülőket nézni. Nekünk ez is program. 😀

ATL airport
egymás után érkeznek a leszálló repülők

A repülőtér Atlanta város központjától 14 kilométerre délre fekszik. A Hartsfield-Jackson a világ legforgalmasabb repülőtere az utasok számát, illetve a fel- és leszállások számát tekintve. A Delta Air Lines a Föld legnagyobb bázisrepülőterét üzemelteti itt.

ATL airport delta
ATL a Delta otthona

2018-ban a repülőteret 107,4 millió utas és 895 682 járat használta.

Egy reptéri szállodában laktunk, így egész nap hallgattam a fel- és leszálló gépeket! Egy közeli helyre mentünk ki, ahol a kerítés mellől bámultuk a leszálló gépeket. Ott kanyarodtak el közvetlen mellettünk, némelyik pilóta még mosolyogva integetett is nekünk.

ATL airport
több pilóta is integetett nekünk 👋

Utána elmentünk a szállodához közeli étterembe (Ruby Tuesday) vacsorázni. Mivel ez a hely kb. 2 percre volt a szállodától (autóval), ezért minden nap ide mentünk enni. Ezt az éttermet már korábbról ismerjük és mindig találunk valami kedvünkre valót.

Ruby Tuesday
vacsi Rubynál

Már befejeztük az evést, fizettünk, amikor a szomszéd asztalnál ülő férfi felállt és odajött hozzánk, bemutatkozott, kb. annyira meglepődtünk, hogy teljesen automatikusan mi is neki. Majd közölte, hogy ő szeretné kifizetni a vacsoránkat. Elég értetlenül néztünk, hogy ezt most mégis, hogy, és miért, de addigra már a pénzt is letette az asztalra - többet, mint amennyibe valójában került… Sőt, azt mondta, hogy ha nem elég, ad még. A döbbenettől nem is nagyon jutottunk szóhoz.
Kerestük, hol a trükk, mi a csavar az egészben… (jó öreg magyar mentalitás…) De nem volt semmi. Kérdeztük tőle, hogy miért… Annyit válaszolt, hogy ettől jobban érezné magát, semmit nem kér cserébe, csak azt, hogy egyszerűen fogadjuk el ezt tőle…
Annyira megdöbbentünk, hogy még órákkal utána sem tudtuk felfogni, egyszerűen nem is értettük, meg hát ugye ez azért elég szokatlan… Kicsit “kellemetlenül” éreztük magunkat, mert ilyen szituban még nem voltunk pedig alapvetően nagyon kedves gesztus volt tőle. Kitaláltuk Csibivel, hogy majd mi is “továbbadjuk” ezt a szívességet, hogy meglegyen a körforgás!
Szóval ilyen nagyon fura dolgok is történnek itt velünk. 😀

További képek

ATL airport
repülő az út felett
ATL airport
a legtöbb repülő itt a Deltáé
ATL airport
reptéri bejárat
ATL airport police
K9-es kutya érkezett
ATL airport
nagy a forgalom a reptérnél
ATL airport
egymás után érkeznek a leszálló repülők
ATL airport delta
ATL a Delta otthona
ATL airport
több pilóta is integetett nekünk 👋
Ruby Tuesday
vacsi Rubynál

előző következő