Daniel Stowe Botanical Garden

09/03/2021

A nyaralásból szerdán érkeztünk vissza és a hét további részén még szabadságon voltunk.

A közeli botanikus kertbe bérletünk van, így elég gyakran járunk oda.
Van itt egy orchidea-üvegház, amely sajnos a járvány kitörése óta, az elmúlt 18 hónapban (!) zárva tartott a "social distancing" jegyében.
Ezen a héten pénteken viszont újra megnyitották, így elsők között mentünk el megnézni. Önkéntesek az elmúlt 18 hónap során is fáradhatatlanul gondozták a növényeket és így teljes pompájában ragyog, szebb mint valaha!

Daniel Stowe Botanical Garden - Belmont, NC

Van egy vonalkódunk, a bejáratnál azt kell felmutatni és már lehet is menni.
Ezúttal az első utunk természetesen az orchideákhoz vezetett.
Az egész üvegház csodásan meg van csinálva, kicsit alakítottak rajta és tényleg még szebb, mint volt. A növényekről nem is szólva.

Daniel Stowe Botanical Garden - Belmont, NC

Aztán megbeszéltük, hogy mivel iszonyú meleg van továbbra is, ezért most nem fogunk órákig sétálgatni a kertben, csak kis kört teszünk.
Most még utoljára nyitva volt a Pillangó-pavilon is. Másnap ugyanis szélnek eresztik az összes bent lévő pillangót, aztán majd csak jövőre lesznek újra ilyen közelről láthatóak.
Szóval természetesen ide azért még bementünk. Nagyon érdekes volt pillangó tojásokat látni a leveleken. Ilyet még soha azelőtt nem láttunk vagy legalábbis nem tudtuk, hogy mit látunk. 😀

Daniel Stowe Botanical Garden - Belmont, NC

Ezt követően pedig tettünk egy tényleg kisebb kört, megcsodáltuk a késő nyári színpompás növényeket, a banánfákat és a szökőkutakat. És már most várjuk a következő látogatást.
Most majd szeptember-októberben őszi színekbe öltözik a kert, lesz madárijesztő kiállítás, illetve a készítésben is részt lehet venni amolyan csapatépítő jelleggel.
Valószínűleg ősszel is teszünk látogatást és persze aztán a karácsonyi fények kiállítás is érkezik, már most feliratkoztunk rá. Akinek bérlete van, az mindig előre kap meghívót az új eseményekre! 😀

Egy látogatás a botanikus kertben bármikor felüdülést jelent számunkra. Ez a bérlet az egyik legjobb döntésünk volt az év elején!

További képekIratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő