Holidays at the Garden

Néhány évvel ezelőtt itt még nagyon szépen egymás után következtek az ünnepek. Aztán úgy 3 éve megfigyeltük, hogy mintha mindig egy kicsivel előrébb csúszna a karácsonyi szezon.
Nekem pont az tetszett a legjobban, hogy tényleg minden egymás után következett. A boltokban is elkülöníthető volt minden: Valentin-nap, tavasz/húsvét, nyári cuccok, őszi cuccok, Halloween, Thanksgiving és csak utána jöttek a karácsonyi dolgok.
De most az őszi/halloweeni dolgokkal egy időben megjelentek a karácsonyi dekorációk is. (Amennyire hallom, otthon még korábban, valaki mesélte, hogy már augusztus végén lehetett látni karácsonyi dolgokat a boltban. Szerintem ez nonszensz!)
Na de már itt is. Még nem volt hálaadás, de már karácsonyfákkal volt tele a bolt. Persze nyilván minden a pénzről szól, menjél, költsél…

DSBG - Belmont, NC

És igaz ez a programokra is.
Az eredeti hagyomány egyébként nekünk nagyon tetszik, hogy hálaadás utántól kezdve már lehet dekorálni, sok helyen feldíszítik a fát (mondjuk azt már hálaadásra, hogy mire érkeznek a vendégek, rokonok, barátok, addigra minden pompás legyen).
Mi csak utána szoktuk, de ezzel nincs is bajunk. Mióta itt élünk, azóta nekünk a karácsony nem a rohanásról szól, inkább nyugis, de az otthoni tapasztalatok alapján, hogy mindent 24-én “kell” intézni, mert ez a “szokás”, ezt nem volt nehéz elengedni és alkalmazkodni az itteni szokáshoz. Ami jó vagy szimpatikus, azt átvesszük. 😄

Na de most nem is ez a lényeg, hanem, hogy a programok is már november közepétől kezdődtek idén.
Vannak olyan helyek, ahova évről-évre visszajárunk mi is, ezért volt feltűnő.
A botanikus kertben például, ahova bérletünk van, korábban november legvégén kezdődött a karácsonyi program.
Idén november 17-én volt a tagoknak a VIP-megnyitó. Így aztán ezzel kezdtük meg idén a karácsonyi szezont mi is.

DSBG - Belmont, NC

Ide a belépőjegy ára 25 USD + adó (gyerekeknek 15 USD + adó), de a tagoknak ingyenes, így nekünk ez most nem került semennyibe (az éves bérlettől eltekintve).
A botanikus kertről nem szoktunk minden alkalommal posztot írni, de évente 4-6 alkalommal biztos el szoktunk menni, mert minden évszakban szeretjük.
Egyébként rengeteg botanikus kertben jártunk már itt Amerikában és mindegyik óriási élmény és nagyon más, mint otthon. A sok botanikus kert közül amúgy ez a legkevésbé extra szerintünk, de még így is nagyon szeretjük.

Idén volt egy vezetőváltás a kertben és ez valahogy érződött már az egyéb évközi programokon is és most a karácsonyin is. Még jobb és színvonalasabb lett minden.

A karácsonyi fényekből voltak azonos installációk is mint tavaly, de lett egy csomó új is + például kaptunk ingyenes s’more-t.
Ti tudjátok mi az az s’more? (Én nem tudtam korábban.) Azok kedvéért, akik szintén nem tudják, leírom röviden: A s’more egy olyan édesség, amely két darab graham keksz között pirított pillecukorból és csokiból áll. Az USA-ban és Kanadában nagyon népszerű, hagyományosan tábortűzön sütik. A kempingezés (és a karácsonyi szezon) elengedhetetlen kelléke!
A s’more amúgy a “some more” kifejezés rövídítése.

DSBG - Belmont, NC

A bejáratnál egy asztalra volt kihelyezve egy csomó ilyen kis doboz a hosszú pálcikával. Mi is begyűjtöttünk magunknak egyet-egyet.

Az épület előtt is tök szépen fel van díszítve, ki van világítva a bejárat, bent pedig ott áll a most már hagyományosnak nevezhető orchideából “épült” karácsonyfa.

DSBG - Belmont, NC

A kis modellvasutat és a Christmas village-t is minden évben nagyon szeretjük.
Ami idén először újdonság volt, hogy a “nagyteremben” állt egy csomó különböző módon, tematikusan feldíszített fa, amelyeket vagy iskolások vagy különböző közösségek díszítettek fel. És lehetett a rénszarvasoknak is eledelt készíteni, hogy amikor eljön az idő, Santa mindenképpen odataláljon. Mi először nem nagyon tudtuk, hogy mi készül ott, de aztán persze kiderítettük.

DSBG - Belmont, NC

A következő újdonság rögtön az épületből kilépve fogadott minket: egy komplett kis sztori volt fényekből kreálva. Kis híd, alatta hömpölygő folyó, szarvasok, madárcsicsergés, imitált vihar, nagyon szuperül meg volt csinálva.

Mielőtt belevetettük volna magunkat a kertbe, az egyik food truck-nál vettünk némi ételt, mert elég éhesek voltunk. Amíg azt ettük, hirtelen esni kezdett az eső. De nagyon furán esett, mert van egy fedett rész asztalokkal, ahol le lehet ülni és az egyik oldalán szakadt az eső, a másikon meg nem. Nem is láttunk még ilyet.
Aztán persze esett már mindenhol, egy pár percig szakadt, aztán csendesebb lett. Amikor már csak szemerkélt, akkor mi úgy döntöttünk, hogy nekivágunk. Bár hozzátenném, esőről szó sem volt… De szerencsére nem is lett nagyobb baj.

Végigmentünk a szokásos útvonalunkon és mindenhol gyönyörködtünk a fényekben. Valahogy az egész sokkal gazdagabban volt megcsinálva, mint az előző években.
Ezt nem tudom elmondani igazán, de azért a képeken látszik talán, hogy miről beszélek.

DSBG - Belmont, NC

Amikor már zavart minket a fotózásban a bot, amit a s’more-hoz kaptunk, akkor úgy döntöttünk, hogy eljött a desszert ideje.
A tűz mellett kicsit megpihentünk, megcsináltuk, majd megettük a finomságot és utána még bementünk az orchidea-házba is. Ez is szépen fel volt díszítve, ezt sosem hagyjuk ki. Nagyon szeretem az orchidea-házat.

Végül még újra megnéztük a csillogó “folyót” a szarvasokkal és kifelé menet a kis szuvenírboltot sem hagytuk ki. Nem szoktunk nagyon vásárolgatni (bár tudnék mit… 😄), de nagyon szeretünk ott nézelődni a kis ajándéktárgyak, díszek között.

Este 9 után indultunk haza.

Jó kis szezonnyitó program volt.

További képek


Map - DSBG - Belmont, NC

Iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő