Holidays at the Garden

12/27/2020

Utókarácsonyi programként idén a Daniel Stowe Botanikus Kertbe mentünk. Ez is szuper élmény volt. Nem annyira nagy durranás, mint az atlantai botanikus kert hasonló programja, de ez is szuper!

A vírus kitörése után nagyon hosszú ideig teljesen zárva volt a botanikus kert, majd miután megnyitott, egy darabig kizárólag tagok járhattak.
Aztán szépen lassan kinyílt a szimpla kis látogatók felé is, azonban azóta kizárólag online lehet jegyet venni (jó előre). Karácsony előtt szerettünk volna menni, de akkorra már nem nagyon volt belépőjegy. Így lett belőle program december végére.

Daniel Stowe Botanical Gargden - Holidays in the Gardens

Meglepő módon még karácsony után is nagyon sokan jöttek, itt már 4x vagy 5x jártunk, de most voltak a legtöbben. Elő kell készíteni a korábban megvásárolt jegyet így a bejutás elég gyorsan és gördülékenyen történik. Hosszú sor állt, de pillanatok alatt bent is voltunk. Maszkot kell hordani természetesen itt is. A bejáratnál áll egy hatalmas orchideákból épült “karácsonyfa” - orchidea fa. Több mint 300 orchideából áll.

Daniel Stowe Botanical Gargden - Holidays in the Gardens

Majd még a főépületben maradva természetesen itt is található egy vasútmodell illetve a Dickens Village (Charles Dickens idején Anglia a világ kulturújánák központja volt, sok olyan hagyomány alakult ki akkor, melyeket ma is ünnepelnek). Ennek állít emléket ez a makettfalu, mely nagyon szép és aprólékos munka. Igazi remekmű.

Daniel Stowe Botanical Gargden - Holidays in the Gardens

Innen kilépve a kertbe fura formájú növények állnak talpig fényárban úszva, melyek különböző zenékre villódznak. Az egész kertet körbejárva mindenhol nagyon hangulatos fényfüzérek vannak a fákra aggatva, igazi karácsonyi hangulatot árasztva.

Daniel Stowe Botanical Gargden - Holidays in the Gardens

Itt mindenhol nagy divat a food-truck, lehet enni-inni, vannak kis padok, ahol leülve el is lehet ezeket fogyasztani.

Kint is jár körbe egy igazán nagy modellvasút, mellette tábortűz, ahol a pillecukrot is meg lehet pirítani. Ez is nagyon hangulatos. Folyton voltak körülötte. Lehet kapni kávét, forró csokit, sőt még baileys-es forrócsoki is van - finom ám! 😁

Az egyik részen a fényfüzérek virág alakot öltenek, utalva arra, hogy ez mégis csak egy botanikus kert.

Viszont nagyon fura, hogy pár hónapja is jártunk itt, tudjuk hol milyen növények vannak és most nyomuk sincs. Rengeteg munka lehet minden növényt mindig így ápolni, gondozni. Kíváncsian várjuk tavasszal milyen arcát mutatja majd, mert persze akkor is visszatérünk. 😀
Már gondolkodunk mi is a tagságon. Lehet jobban megérné.

A botanikus kert Belmont városkájában található, annak a szélén. Itt is többször jártunk már, nagyon hangulatos kisváros, bármikor jártunk itt, nagyon tetszett nekünk. Gondoltuk, ha már itt vagyunk, nézzük meg, milyen most

További képek

Daniel Stowe Botanical Garden Belmont, NC 2020

Map - DSBG - Belmont, NC

előző következő