Social Security

Sy&Cs @ 2021-01-01 | 1 perc |

Ez olyasmi, mint a TAJ szám és adószám keveréke, egy egyedi azonosító. Kb. mindenhez kell (banki ügyek, bankszámla, jogsi, lakásbérlés, stb).
Egy online is elérhető adatlapot kell kitölteni. Ugyanezen az oldalon azt is meg lehet nézni, hol található a legközelebbi iroda. Időpontot kérni nem lehetséges előre, a nyitva tartási időben kell odamenni. Arra kell készülni, hogy nagyon sokat kell várni. Maga az ügyintézés igazából pár perc, viszont nagyon hosszú sor van, kint is, bent is. Nekem egy délelőttöm elment ezzel.

Amit nem árt tudni: ezen az online nyomtatványon kívül kell még egy fontos dokumentum, az I-49-es nevű. Ezt online is be lehet szerezni. Ezen található egy regisztrációs szám, ami a további ügyintézéshez is kelleni fog majd (például jogosítvány). Ezen kívül pedig szükséges egy címmel rendelkezni (a kártyát erre a címre fogják postázni). Az SSN egy ilyen szupertitkos szám, max. csak a hatóságoknak szabad kiadni. Azt mondják, érdemes megjegyezni, hogy ne is kelljen magunkkal vinni sehova, a visszaélések elkerülése érdekében.)

Tehát az SSN intézése nem bonyolult, csak időigényes!

SSN honlap: www.ssa.gov

Iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő