Szeptember 11.

Durva, hogy 20 év eltelt már: 2001. szeptember 11.

Így vagy úgy, de nincs ember, aki ne emlékezne a 20 évvel ezelőtti eseményekre, amelyek alapjaiban változtatták meg a minket körülvevő világot.

Amerikában ilyenkor mindenhol megemlékezések zajlanak.
Charlotte belvárosában is évről-évre.
Mi tegnap egy nagyon érdekes programon vettünk részt - egy igazi indián fesztiválon jártunk - (erről is készül a blogbejegyzés hamarosan) és ott is a megemlékezéssel kezdődtek a programok.

Viszont ezért csak egy napos csúszással tudtunk bemenni a belvárosba.

Gondoltuk, ma reggel korán bemegyünk, akkor még alig van forgalom és minden szuper lesz.
Így is volt, nagyon gyorsan beértünk a belvárosba (20 perc alatt). Aztán ott szembesültünk vele, hogy a foci szezon is elkezdődött, ugyanis kb. sehol nem lehetett megállni. Ahol szoktunk parkolni, ma 50 USD a parkolás díja (7 USD helyett). Láttunk már drága parkolót, de ez eddig a rekord.
Nem tudjuk, hánykor van a meccs, de már kora reggel érkeztek a drukkerek és a parkolóban konkrétan sátrat állítanak. Na, még ilyet sem láttunk.
De ezt csak mellékesen mesélem, hiszen mi nem emiatt jöttünk, viszont emiatt nehéz volt parkolóhelyet találni. Végül 4 utcával arrébb álltunk meg és onnan visszasétáltunk a Romare Bearden parkba.

A parkban önkéntesek 2977 amerikai zászlót helyeztek el. Minden egyes zászló egy áldozatot szimbolizál, a zászlókon az áldozatok neve és képe szerepel.
Ahogy a képeken is láthatjátok, úgy vannak elhelyezve, hogy a két tornyot ábrázolják.

További képek

DCIM\100GOPRO\GP__4418.JPG

Iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő