Fogászat

Sy @ 2022-12-09 | Utoljára módosítva: 2023-01-05 | 4 perc |

A fogászatról már egyszer írtam egy posztot, de kivételesen muszáj vagyok még egyet, mert annyira más élmény fogorvoshoz járni, hogy meg kell osztanom Veletek is!

Nekem még van mit csinálni a fogaimmal és fogtisztításra is járunk 4 havonta, szóval mondhatni, hogy időről-időre visszajárunk.
Először is a recepción Barbara mindig nagyon kedvesen fogad minket! Előfordul, hogy már előre nála kell fizetni, de olyan is van, hogy csak a végén, sőt olyan is előfordul, hogy nem kell fizetni. Ezt őszintén szólva még (mindig) nem annyira tudjuk követni! 😀

Utána ő jelzi, hogy megérkeztünk, megtörténik a check-in! Mindig időpontra megyünk és általában pár pillanat múlva már jön is értünk az aktuális asszisztensnő.
Ami számomra még mindig felfoghatatlan, hogy minden előre elő van készítve, abszolút képben vannak, hogy aznap mi fog Veled történni, a számítógép már meg van nyitva és pontosan regisztrálnak mindent! Döbbenetes!
Az asszisztensnő előkészíti, amit lehet, aztán várni kell a dokira.
Évente egyszer röntgent és fotókat (!) készítenek a fogaidról.

Nekem gyerekkorom óta van jó néhány “horror sztorim” a fogorvosi látogatást illetően. Biztos van közületek is, aki még emlékszik, hogy anno általános iskolában együtt járt az osztály fogorvoshoz. Nem mondanám, hogy jó élmény volt bármikor is. Vagy egyszer később egy magándokihoz jártam, aki miközben a fogamat csinálta, átfúrta a kezét a fúróval… Na szóval tényleg nem nevezném élménytelinek a dolgot. Tök sokszor okoztak nagy fájdalmat.

Mindezt azért mesélem, mert ez is egy óriási különbség. Itt ugyanis még egyszer sem okoztak fájdalmat! Persze, néha érzékeny az ember foga, de egyáltalán nem ért még olyan szintű sokkhatás, mint otthon.

Na de várjatok, mert van még mit mesélnem!
Szóval beülsz a székbe. Az első kérdés, amit megkérdeznek, hogy megfelelő-e számodra az a tévé csatorna, ami megy éppen, vagy kapcsolják át?! Hm???? Már ez olyan szürreális, hogy csak na! Két tévé van. Egyet látsz, ha ülsz, egy kisebb pedig a plafonon van, hogy miközben csinálják a fogadat, akkor is nézhesd az adást!
Ráadásul kapsz egy napszemüveget is, hogy ne vakítson ki az a lámpa.

A legtöbb kezelés előtt kapsz egy kis antibakteriális szájvizet, azzal kell fél percig öblögetni. Kicsit fertőtlenítő és zsibbasztó hatású is.
Aztán attól függ mit csinálnak, de ha kell, akkor érzéstelenítővel bekenik az ínyedet, így már az injekció sem fog fájni.
Menet közben is többször megkérdezik, hogy “Are you okay?” és mindent el is mondanak.

Ha tisztításra mész, akkor az tényleg nagyon alapos tisztítás. Nem olyan, mint otthon a fogkő eltávolítás…. Időről-időre például megnézik az ínyed állapotát. 1-től 5-ig mozgó skálán fogról-fogra rögzítik az eredményt, hogy később lehessen látni, hogy van-e javulás. Lehet, hogy van otthon is, ahol ilyet csinálnak, de mi még soha nem jártunk ilyen dokinál.
A végén pedig (minden alkalommal) kapsz egy kis “ajándékot”: fogkefe, fogkrém, fogselyem.
A doktor(nő) elmondja, hogy 3, 4 vagy 6 hónap múlva kell újra jönnöd. Időpontot már kérhetsz akkor, amit persze egyébként bármikor lehet módosítani. De van olyan is, ha még nem tudjuk előre, hogy mi jelentkezünk és úgy kérünk. Amikor lefoglalod a következő időpontot, kapsz egy e-mailt róla. A kezelés előtt egy héttel pedig egy sms érkezik, amelyben vissza kell igazolnod, hogy tutira mész. Két nappal előtte pedig már csak egy emlékeztető sms érkezik. Ez azért fontos, mert ha nem mondod le időben és nem jelensz meg, akkor fizetni kell (75 USD-t).

Ha nem előre fizettünk, akkor a végén kikísérnek a pénztárba, ahol rendezed a számlát és itt kapsz új időpontot is. Múltkor megkérdezte tőlünk a néni, hogy készítsen-e majd egy kalkulációt arról, hogy a biztosításunk mit fog fedezni és mit nem jövőre. Megkértük, hogy legyen kedves. Ezt majd valamikor a jövő év elején fogjuk megkapni.

És Barbara pedig annyira cuki. Múltkor mikor ott jártunk, azt mondta nekünk, hogy nagyon kedvel minket, mert olyan aranyosak vagyunk. Úgy fogalmazott, hogy szereti a jelenlétünket. Hát ilyet se mondtak még nekünk! 🙂
Most pedig - éppen tegnap jártunk tisztításon és a legvégén képzeljétek el, mondtam neki, hogy nagyon szép a gyűrűje (nekem minden tetszik, ami csillog 😄) és nekem adta!!
Nagyon meglepődtem! Igazából tök büszke voltam magamra, hogy végre tök magamtól én szóltam hozzá, kezdeményeztem valami kis kommunikációt. Őszintén szólva nem számítottam rá, hogy leveszi a gyűrűt és nekem adja! Főleg mert a jegygyűrűmön kívül már nem nagyon hordok más ékszert, szóval ezt sem feltétlenül hordanám. Meg sem fordult a fejemben, hogy ez fog történni!

Na, remélem, egy kicsit átment, hogy miért más itt fogorvoshoz járni! 😀


01/05/2023

Szeretném kiegészíteni a posztot ezzel a kis képpel, hogy ebből is láthassatok egy újabb bizonyítékot arra, miért is más itt a fogorvos! 😄

Ma van a szülinapom és ezt az e-mailt kaptam tőlük:

fogorvos email

Iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő