Christmas Town USA

Mostanra már hagyománnyá vált, hogy minden évben elmegyünk a szomszédos McAdenville-be, a karácsonyi mesevárosba.

Tavaly nagyon sok karácsonyi programot szerveztünk és idén is van még pár új a tarsolyunkban. Viszont ez a kisváros annyira varázslatos ilyenkor, hogy ide tényleg visszajárunk.
A program teljesen ingyenesen látogatható. A dugóval kell mindig kalkulálni és persze az időjárás is okozhat még problémát.
Idén végre minden normálisan látogatható, tavaly óta új helyek is nyíltak és lett egy csomó új parkoló.

Mi most úgy döntöttünk, hogy a fogorvos után egyből odamegyünk, hogy megelőzzük a dugót.
A városban 17:30-kor kapcsolják fel a fényeket és hétköznaponként 21:30-ig megy a világítás.
A fogorvostól kicsit hosszabb volt az út és persze a munka utáni dugót így sem tudtuk elkerülni, viszont a városba minden gond nélkül bejutottunk. Nagyon jó időben érkeztünk. Már ami az időzítést illeti. Az időjárás viszont nem a legszebb arcát mutatta.
Nem volt hideg (17 fok), viszont szakadt az eső. Ettől még nem akartuk feladni a dolgot. Bementünk addig az új helyre, kértünk egy kávét, egy forró csokit és Csibi még egy alkoholmentes sört is ivott.

Christmas Town USA - McAdenville, NC

Leültünk egy kicsit, hiszen időben voltunk, még a fények sem voltak felkapcsolva.
Közben a mellettünk lévő asztalnál ki volt pakolva egy csomó díszítésre váró mézeskalács és lassan érkeztek is az emberek, mert mint kiderült itt valami közös kreatívkodás következik. Szóval mi tulajdonképpen rossz helyen üldögéltünk. De a néni nagyon kedvesen megkérdezett minket is, hogy nem akarunk-e csatlakozni.
Nem akartunk. 😄 A forró csoki és a kávé is nagyon finom volt és tök jól nézett ki a pohár (műanyag pohár) is, amiben kaptuk. Így úgy döntöttünk, hogy haza is hozzuk. Elmentünk mosdóba, a poharakat is elmostuk, aztán kimerészkedtünk, hogy mi újság. Az eső továbbra is esett, bár már kicsit visszafogottabban.
Inkább szemerkélt, de úgy, hogy azért vizes legyen az ember.
Mindegy, úgy döntöttünk, hogy lesz, ami lesz, mi nekiindulunk. Minden évben gyalog szeretjük felfedezni a házakat, mert bár a főutcán végig lehet menni autóval, a kis utcák ilyenkor csak a lakók számára állnak nyitva (mármint autóval).

Tavaly az elejéről lemaradtunk, mert mire odaértünk volna, lekapcsolták a fényeket. Ezért most ott kezdtünk. Voltak ismerős dolgok, meg egy csomó újdonság is. Idén is jellemző, hogy vannak nagyon elegáns, szolid, visszafogott és nagyon giccses, vicces dekorációk is. Mindegyiket imádjuk!

Christmas Town USA - McAdenville, NC

A hangulat is mindig szuper. A kocsikból gyakran kiabálják ki a gyerekek (és felnőttek is), hogy Merry Christmas!
Mindent megnéztünk, ami csak belefért. Néhány helyen megbeszéltük, hogy “oké, csak addig a házig megyünk”, aztán persze mindig hozzájött újabb kettő legalább. Hát, ahogy mi szoktuk! 😄 De nagyjából sikerült betartani, mert nem akartunk nagyon elcsúszni az idővel.

Christmas Town USA - McAdenville, NC

Van egy ház, amit tavalyelőtt láttunk azt hiszem. (Tavaly nem mentünk el odáig, mert ez egy eldugott kis zsákutca végén található.) Ott fény show van és lehet kérni zenét is.

Christmas Town USA - McAdenville, NC

Ki van írva egy netes elérhetőség és a lejátszási listából kiválaszthatod, hogy mi legyen a következő dal. Még mindig nagyon menő!

Christmas Town USA - McAdenville, NC

Igazából ez volt az utolsó állomás, innen már visszakanyarodtunk és a főutcának a másik oldalán sétálva jutottunk vissza a parkolóba.

Kb. 15 perc múlva pedig már haza is értünk. Nagyon hangulatos kis este volt!

További képek


Map - McAdenville, NC

Iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő