Az utazás

Sy @ 2022-08-01 | 4 perc |

Tehát irány Detroit!

A repülő viszonylag korán, 7:30-kor indult, ezért 5:30-ra kellett kiérnünk.
Múltkor amikor Kaliforniából hajnalban értünk haza, azzal szembesültünk, hogy nehéz ubert fogni, mert alig van (aztán az is milyen volt?!). 😀 Ezért most előre kellett gondolkodni, hogy taxival menjünk-e (hasonló áron van a taxi is) vagy hogy van-e arra lehetőség, hogy előre megrendeljük az ubert. A taxihoz is kellett volna valami applikáció (még sosem taxiztunk itt, szóval nem tudjuk, hogy működik a dolog. És most sem derült ki, ugyanis ubert is lehet előre rendelni, ezért ezt választottuk.)
Ilyen korai órán többe kerül (most 46,05 USD, ami egyébként 20-30 USD között mozog). Hajnali 5-re kértük, de Kevin (a sofőr) előbb érkezett, így kb. hajnali 4:50-kor indultunk el otthonról.
A repülőtér közel van (12 perc), szóval nagyon hamar kiértünk és a biztonsági ellenőrzésen is viszonylag gyorsan túlestünk, ezért már fél6-kor tulajdonképpen csak várakozni kellett.
Még alig volt nyitva bármi is, a Starbucks is éppen csak nyitott, meg egy bageles hely volt még nyitva. Mindkettőnél sorban állás volt. Mi a bageleshez álltunk be, hogy szerezzünk valami reggelit, mert otthon se idő nem volt rá, meg akkor még nagyon korán volt.

Miután megreggeliztünk, lassan már lehetett is a fedélzetre menni.
Itt aztán jól meglepődtünk. Mint az előző posztban említettük, teljesen időben választottunk magunknak helyet - egymás mellett. Sőt még kb. 20 órával az utazás előtt, mikor becsekkoltunk csomó üres hely volt a gépen…
Az én vonalkódommal minden oké is volt, de mikor Csibiét beszkenneltük, pirosan villogott és azt írta ki a rendszer, hogy rossz ülés. Egy teljesen másik sorban ült. Kérdeztük, hogy mégis miért, mikor egymás mellett van a helyünk, de a kislány nem igazán tudott mit mondani, azon kívül, hogy nem tudja.
Aztán a repülőn az volt, hogy ugyanabban a sorban, (kétszer három ülés van minden sorban) a másik ablaknál ült egy nő egyedül. Szóval ha őt ültették volna el, akkor szerintem oké lett volna a dolog, mert ő tényleg egyedül volt.
A maradék 4 helyre egy 4 fős család jött egyébként. Csak nem tudom, hogyan, amikor ugye nekünk volt oda foglalt jegyünk. Szóval gondoljuk, hogy fizettek, vagy ilyesmi. De ettől ezt én még felháborítónak tartom, hogy Te is veszel egy jegyet, lefoglalod a helyed, logikusan szeretnél a férjed/feleséged mellé ülni és abszolút teljesen önkényesen simán átültetnek egy másik helyre.
Szóval nekem most nem túl jó a véleményem az American Airlines-ról, mert sorozatosan a sokadik problémába ütköztünk. Ugyanakkor amúgy azt gondolom, hogy azontúl hogy persze mérges az ember, egyébként szerencsére olyan kár nem ért minket, mint amiket mostanában Európából hallani a reptéri állapotokat és a különböző légitársaságokat illetően.
De azért bosszantó!
Na mindegy, legalább ablaknál ültem végre és engem ez tök lefoglal (már amikor a felhőktől lehet látni bármit is)! 😀
Az út egyébként 1:45 perces, de kb. 1:15 perc alatt már meg is érkeztünk! Nagyon gyorsan odaértünk és ott végre újra találkoztunk! 😄

A Detroit Metropolitan Wayne County Airport - Detroit reptere, de igazából a város közelében van! Innen busszal mentünk az autókölcsönzőig, ahol felvettük az autót.

De mielőtt belelendülnék a mesélésbe, ejtsünk pár szót Michigan államról.

Michigan az ország északkeleti részén található. Területe kb. háromszor nagyobb, mint Magyarország. A helyiek gyakran úgy emlegetik, hogy “a kesztyű”, különleges formája miatt. Nevét az indián eredetű Michigan szóról kapta, melynek jelentése “nagy víz”. Erre a névre rá is szolgált, ugyanis 3200 mérföld édesvízi parttal rendelkezik, mely a leghosszabb az országban. Továbbá itt található négy tó a Nagy-tavak közül (Michigan, Huron, Felső-tó, Erie). Ezek a tavak Föld legnagyobb édesvizű tavai közé tartoznak.
Gyakorlatilag az állam minden lakója legfeljebb 85 mérföldre van a Nagy-tavak valamelyikétől.
És ha ez még nem lenne elég, a szárazföldön további 11 000 (!!!) kisebb-nagyobb tó található.
Több mint 120 világítótorony van itt, mely több mint bármelyik másik amerikai államban.

Michigan ezeken felül az iparáról híres még.
Az autógyártás tette a világ egyik legnagyobb ipari központjává.
Az autóipar több mint 100 éve viszi a gazdaságot. A 60-as és a 80-as években is volt jelentős hanyatlás, mely óriási munkanélküliséget okozott, de még ma is az ipar a legmeghatározóbb szektor.

Egyelőre legyen elég ennyi infó, menet közben úgyis fogunk még mesélni csomó érdekes dolgot az államról és az egyes helyszínekről egyaránt.

A célállomásunk Traverse City, mely kb. 4 órányira található a repülőtértől, de még előtte voltak más terveink is, melyek aztán természetesen füstbe is mentek. 😄
Ennek ellenére annyi élmény ért minket, hogy megemészteni sem egyszerű!

Hamarosan jövünk!


Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő