Hello New York!

09/30/2023

Mivel már szinte ebédidőnél jártunk, ezért először is egy éttermet kerestünk, hogy reggelizzünk-ebédeljünk.
A Schnippers nevű helyre tértünk be, mely a New York Times épületének az aljában található.

Schnippers - New York, NY

Amikor már éppen megkaptuk az ételt, akkor bejött egy srác és odament a szomszéd asztalhoz, mint kiderült, a blokkot szerette volna elkérni, mert azon van a kód, ami a mosdó használatához szükséges. De az asztalnál ülő hölgy nem akarta neki odaadni (vagy csak nem volt meg a blokkja) - tulajdonképpen nem derült ki. Mondta neki a srác, hogy eléggé vészhelyzet van. Utána hozzánk is odajött és mi természetesen nem mondtunk neki nemet. Nem vitte el a blokkot, csak megnézte a kódot és nagyon hálás volt. Mikor már ment ki az étteremből még akkor is intett a szemével, hogy megköszönje. Én tudom, mennyire rossz, ha nagyon kell mosdóba menni, de nem tudsz, szóval abszolút nem gondoltunk arra, hogy nem segítünk neki. Na, de ez csak egy kis közjáték volt.

Schnippers - New York, NY

Evés közben kitaláltuk a programot is: Times Square, Carrie Bradshaw apartmanja és a Ghostbusters ház. Az utóbbi két helyen tavaly nem jártunk.

Azt mondják, hogy ősszel a legjobb New Yorkba jönni, mert már jó az idő (kivéve pénteken 😄), és ilyenkor már elkerülhető a tömeg.
Ezzel semennyire nem értünk egyet, mert tavaly karácsony előtt egy héttel sem volt annyi ember, mint amennyi most.
Brutális tömeg van mindenhol! Lehet csak hétvégén, ezt holnap fogjuk majd megtudni. (Mivel már itthonról folytatom az írást, elmondhatom, hogy hétköznap sem volt jobb a helyzet…)

A Times Square-n a tömegen túl azt tapasztaltuk, hogy nagyon sok beöltözős ember van, akik pénz reményében akarnak fotózkodni. Kicsit amolyan Hollywood Walk of Fame jellege volt a dolognak. Itt is zavaró volt számunkra.
De már határozottabban kezeljük ezeket a szituációkat, így megúsztuk a fotót Pókemberrel, Marioval és Luigival, Batman-nel, Vasemberrel, de még Minnie egérrel is! 😂

Times Square - New York, NY

A Times Square nyüzsgése után a metró felé vettük az irányt és Greenwich Village-ig meg sem álltunk. Sétálgattunk a hangulatos utcákban, aztán megtaláltuk a Szex és New Yorkból ismert Carrie Bradshaw apartmanját is.
Ami meglepő volt számunkra, hogy a lépcső szalaggal le van zárva és pénzt/adományt kérnek egy fotóért cserébe.
Egy hatalmas ukrán zászló van kirakva az épületre és az van kiírva a lépcsőhöz, hogy ha készítettél egy képet, akkor adományozz egy dollárt…

Sex and the City - New York, NY

Számunkra ez elég fura volt. Nem tudjuk, hogy ez már korábban is így volt-e, de nem vagyunk benne biztosak.
Utána még csatangoltunk a környéken, sajnos még nem nagyon láttunk őszi/halloweenes dekorációkat túl sok helyen. Igazából egyetlen egy ház volt kidekorálva, amit itt láttunk.

Halloween decor - New York, NY

Innen gyalog haladtunk tovább a Ghostbusters főhadiszállása felé.
Megláttunk egy szép templomot és azt, hogy az utca végén ott a víz… Ezért itt úgy döntöttünk, hogy erre fogunk tovább menni.
Így keveredtünk ki a Hudson River Parkhoz, ami egy vízparti park, ahogy a neve is mutatja. A park a Manhattan Waterfront Greenway része. Ez utóbbi egy 51 km hosszúságú vízparti zöldút, ahol sétálni és kerékpározni lehet. A Hudson River Park pedig Manhattan második legnagyobb parkja a Central Park után.
Kisétálunk az egyik mólóra, ahonnan jól rá lehetett látni a szemben található New Jersey-re (és az ég is kezdett felszakadozni, mire ideértünk).

Hudson River Park - New Jersey Skyline - New York, NY

Itt a Greenway-en sétálunk jó hosszan a One World Trade Center irányába. Útközben azt tapasztaltuk, hogy nagyon sokan sportolnak itt, rengeteg sétáló és futó keresztezte az utunkat és számos más sportlétesítményt is láttunk a séta során.
Egy ponton aztán letértünk a Greenway-ről és innen már célirányosan folytattuk az utunkat.

Útközben bementünk egy kávézóba, de mivel nem volt mosdó, ezért végülis nem maradtunk.
A Ghostbusters-es tűzoltóságot könnyen megtaláltuk, itt is sokan fotózkodtak.

Ghostbusters - New York, NY

Ezektől a dolgoktól lesz különleges New York. Tök jó, amikor egy filmből ismert helyszínt a saját szemeddel is láthatsz!
Itt most igazi tűzoltók is voltak, akik nagyon kedvesek voltak a turistákkal! 🙂

Ghostbusters - New York, NY

Ezt követően már kezdtünk fáradtak lenni, de nem találtunk se kávézót, se mosdót. Az, hogy egy New Yorkban nem lehet találni majdnem sehol nyilvános vécét (és sok esetben még egy kávézóban SEM), az szerintünk sokat levon a város értékéből, ha összességében szeretnénk értékelni a helyzetet).

Végül egy papír-írószer boltba mentünk be, mert ott lehetett kávét és péksütit venni (és volt mosdó is!), sőt még egy kis “étterem” rész is van, de az már zárt, így oda nem tudtunk beülni. Kértünk egy-egy kávét, meg két sütit, amit kint leülve fogyasztottunk el. Aki erre járna, annak szívből ajánljuk a vaníliás-karamellás croissant tekercset. Nem túl édes, könnyű a tésztája, van benne töltelék bőven, szóval tényleg nagyon szuper!!!

maman - New York, NY

(Paper Source a hely neve és maman a vendéglátóegységé.)

maman - New York, NY

Éppen szemben volt egy metróállomás: de itt sajnos pont nem állt meg a metró a hétvégén… Pech!
Kerestünk egy másik metrót és visszajöttünk a szállodába. Egy közeli boltban vettünk néhány üveg vizet és aztán végre átvettük a szobánkat is. Megfürödtünk és tök kivoltunk. A reggel 4 órás kelés és ez a közel 20 000 lépés eléggé kiütött minket.

További képek


Map - New York, NY

Iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő