Hollywood Walk of Fame

Végre hétvége… Nekem ugyan reggel volt még egy órám, de aztán autóba pattantunk és elindultunk Los Angeles felé.
Ha véletlenül nincs dugó, akkor is mindig nagy a forgalom a 4-5 sávos utakon, autópályákon.
A kinézett parkolóhoz vezető út olyan kacskaringós utcácskákon át vezet, mintha csak Budán lennénk. Olyan meredek, szűk kis utcák - persze max ennyi a hasonlóság. Olyan házakat és kerteket láttunk itt, hogy csak kapkodtam a fejemet, annyira, hogy nagyjából még fotózni is elfelejtettem.
Meg persze itt elég szokatlanok az ennyire szűk utcák, szóval azért is izgultam, hogy senki se jöjjön éppen szembe velünk… Végülis a parkolót nem találtuk meg, így találomra lekanyarodtunk az első parkolóháznál.
Ez egy bevásárlóközpont parkolója, amiről aztán kiderült, hogy közvetlenül a Walk of Fame-re nyílik. Szóval tök véletlenül pont ott parkoltunk le, ahova menni akartunk… 😀

Los Angeles, CA - Hollywood and Highland
Hollywood and Highland bevásárlóközpont

A Hollywood Walk of Fame, a hollywoodi hírességek sétánya, ahol azon hírességek kapnak csillagot, akik valami kiemelkedőt és maradandót nyújtottak a szórakoztatóiparban.
Az első csillag 1960-ban került fel, Joanne Woodward kapta, azóta már több mint 2000 van. Hogy ki hol kapja az emléktáblát, teljesen véletlenszerű.
Nem csak valós művészek kaphatnak csillagot, hanem képzeletbeli hősök, figurák is. Többek között Donald kacsának is van.

Los Angeles, CA - Walk of Fame
Walk of Fame

Elindultunk egy irányba, sétálgattunk fel-alá, nézegettük a neveket, az épületeket. Itt van például a Dolby Színház és a Live Nation épülete is.
Érdekes volt látni ki mindenki kapott csillagot, meg azt is elképzelni, ahogy ott állnak ezek a sztárok, mikor “átveszik” a csillagukat.
A kedvenceknél persze fotókat is készítettünk. Annyi sok csillag van mindenféle irányban, hogy nyilván nem tudtuk az összeset megnézni.
Már amikor gondolatban "végeztünk", akkor eszembe jutott, hogy az én tinikori kedvenceim is kaptak csillagot (2013-ban), így aztán őket természetesen muszáj volt megkeresnünk. Mivel szerencsére a neten már mindent meg lehet találni, így tudtuk merre kell menni és hamar meg is találtuk a Backstreet Boys csillagát is. ❤️

Néhány csillag

Hollywood Walk of Fame - Backstreet Boys
Hollywood Walk of Fame - Charlie Sheen
Hollywood Walk of Fame - Barry White
Hollywood Walk of Fame - Michael Jackson
Hollywood Walk of Fame - Houdini
Hollywood Walk of Fame - Quentin Tarantino
Hollywood Walk of Fame - Chuck Norris
Hollywood Walk of Fame - Ozzy Osbourne
Hollywood Walk of Fame - Sigourney Weaver
Hollywood Walk of Fame - The Harlem Globetrotters
Hollywood Walk of Fame - Arnold Schwarzenegger
Hollywood Walk of Fame - The Simpsons
Hollywood Walk of Fame - Earvin Magic Johnson

Ez volt az, ami tetszett nekünk.

Ami viszont nem tetszett, az hogy mennyire nagyon durván turistás ez a hely. És itt nem konkrétan a hozzánk hasonlóan bóklászó turistákra gondolunk, hanem azokra, akik szinte erőszakosan tolják az arcodba a portékáikat, illetve azokra a jelmezesekre, akik a tiltakozásod ellenére rád nyomulnak és olyan fényképért cserébe, amit nem is biztos, hogy akarsz és igazából Te magad készítesz el, pénzt várnak - pofátlanul sok pénzt… Konkrétan annyira felkészültek, hogy még akár kártyával is fizethetsz.
És hiába mondod nekik, hogy Te nem szeretnél fotót, nem tágítanak.
Na, ez a rész viszont számunkra nagyon sokat levont ennek az értékéből.

Itt van a Dolby Színház is, amely 2002 óta állandó otthona az Oscar-Gálának, továbbá az America’s Got Talent című tehetségkutató döntőjének.

Érdekes elképzelni, hogy ezen a vörös szőnyegen - ami állandóan itt van - vonulnak be a híres színészek a díjátadóra.
Vannak vezetett túrák a Dolby-ba, de mi idő hiányában nem mentünk be. Mert tudjuk magunkról, hogy ha bemegyünk, akkor azt egy másik program rovására tesszük. (Mi ilyen hosszan-időzősök vagyunk. 😀)

Los Angeles, CA - Dolby Theatre
Dolby Theatre

Miután megnéztünk mindent, ettünk egy szendvicset és ittunk egy kávét a bevásárlóközpontban. Majd felfedeztük, hogy a két épületet összekötő hídról látni lehet a Hollywood feliratot.
Csináltunk pár fotót (bár azon a szinten elméletileg pont nem lehetett volna fotózni) - egy emelettel lejjebb és feljebb már igen, de ott pont nem. Mindegy, nem mi voltunk az egyetlenek, akik fotóztak.

Los Angeles, CA - Hollywood Sign

Ezen felbuzdulva aztán megpróbáltuk közelebbről is célba venni a feliratot…

További képek

Los Angeles, CA
Los Angeles, CA
a Dolby Theatre lépcsőjéről lenézve
Los Angeles, CA
a bejárathoz felvezető lépcső; az oszlopokon az Oscar-díjas filmek címei
Los Angeles, CA
zöld jelzésnél a gyalogosok keresztbe is mehetnek a zebrán
Los Angeles, CA
utcakép
Los Angeles, CA - Hollywood and Highland
Hollywood and Highland bevásárlóközpont
Los Angeles, CA - Hollywood and Highland
Hollywood and Highland bevásárlóközpont
Los Angeles, CA - Walk of Fame
Walk of Fame
Los Angeles, CA - Dolby Theatre
Dolby Theatre
Los Angeles, CA - Hollywood Sign

előző következő