Kanadai este

Sy @ 2023-07-20 | 3 perc |

Tehát ott hagytuk abba, hogy leparkoltunk a kanadai oldalon és belevetettük magunkat az éjszakába.
(Számunkra) teljesen érthetetlen módon a kanadai oldalon egy óriási “vidámpark” található. A Clifton Hill a kanadai Niagara Falls egyik legfontosabb turisztikai sétánya tele ajándékboltokkal, kísértetházzal, óriáskerékkel, játéktermekkel, éttermekkel, szállodákkal és tematikus látványosságokkal.

Clifton Hill - Niagara Falls, ON

Nem tudjuk azt mondani, hogy nem őrült és hangulatos az egész, mert mindenképpen az. De azért fura, hogy a Niagara vízesés mellett ez található… 😄 Az éjszakai élet központja, különösen a családok és tizenévesek számára.
Este 10 óra után is teljesen tele volt az egész.

Mi 10 előtt pár perccel értünk oda és mivel hallottuk, hogy tűzijáték van (és foszlányokat láttunk is belőle) ezért nagyjából csak átrobogtunk az egész utcán, hogy mielőbb a végére érjünk.
Onnan jól lehet látni a tűzijátékot. Aminek mi most kb. az utolsó 2 percére érkeztünk meg.

A tűzijáték időjárásfüggő, viszont május 19-től október 9-ig (legalábbis 2023-ban) minden este látványos tűzijáték látható a vízesések fölött.

Mivel a vízeséseket az év minden éjszakáján kivilágítják, így a világ egyik legjobb tűzijáték-látványosságai közé tartozik. Sajnáljuk, hogy mi csak az utolsó pillanatokat csíptük el belőle.

Viszont, amiért jöttünk, arról nem maradtunk le.
Sokan mondják, hogy a vízesések a kanadai oldalról sokkal szebbek, mert így teljes pompájában lehet őket látni. Mi ezt az élményt most csak az esti sötétségben tapasztaltuk meg, de valóban mágikus.

Először az American Falls-ban gyönyörködtünk hosszasan, majd, ahogy a lábunk bírta, mentünk egészen a Horseshoe Falls-ig! Végig a víz mellett kialakított sétaúton lehet haladni a vízesések mentén.

American Falls - Niagara Falls, ON

A kanadai oldalon van még egy izgalmas dolog: egy zipline! A vízesésekre néző 4 párhuzamos kötélpályán 67 méteres magasságból lehet 670 métert lefelé csúszni.
Este a sötétben is sokan csúsztak még lefelé, kiabáltak rendesen! 🙂
Biztos nagy élmény lehet.

Az utca túloldalán lévő parkban valami koncert ment éppen.
És ahhoz képest, hogy milyen késői órán jártunk már, még mindig nagyon sokan voltak kint az utcán. Nagyon sok család is, igen pici gyerekekkel.

Clifton Hill - Niagara Falls, ON

Mi már baromi fáradtak voltunk, alig bírtunk menni, de csak vonszoltuk magunkat tovább előre a Horseshoe vízesésig.
Igazából tudjuk, hogy ez a fő attrakció, de nekünk őszintén szólva most jobban tetszett az American Falls innen nézve. A kivilágítása mindkettőnek gyönyörű volt, de a Horseshoe-t valahogy jobban kitakarta a vízpára, talán ezért tetszett jobban a másik. De egyébként mindkettő csodás volt.

Horseshoe Falls - Niagara Falls, ON

Lassan elindultunk visszafelé.
Itt mondanék el egy talán fontos infót, ha valaki esetleg erre jár.
Az amerikai oldalon trolley-val lehet közlekedni, itt pedig busz jár, WEGO névre hallgat. Csibi valószínűleg majd úgyis belinkeli hozzá az infókat, de gondoltam, ez hasznos lehet.

Mi persze nem szálltunk buszra, hanem gyalogosan mentünk vissza az autóhoz. Ezúttal kicsit jobban és többet bámészkodtunk a nyüzsgő vidámparkos utcában, sőt még egy játékterembe is bementünk kíváncsiságból.
És bár volt olyan játék, ami egyszer beszippantott már egy kaszinóban, ezúttal nem játszottunk! 😂

Mire visszaértünk a kocsihoz, már tényleg alig bírtunk járni, de innen szerencsére már nem sokat kellett menni.
Beültünk az autóba és ismét kb. két kanyar után máris a határátkelőnél voltunk.
Itt a kanadai oldalon sok attrakció van még egyébként. Például közvetlenül itt a határátkelő mellett van egy Bird Kingdom nevű hely, amit legközelebb szívesen megnéznénk mi is, de számtalan más program is. Ezen az oldalon lehet böngészni: www.niagarafallstourism.com

Mivel már majdnem éjfél volt, ezért a határon nem kellett semennyit sem várakozni, átgurultunk a hídon, az amerikai oldalon kaptunk néhány kérdést: mennyi időt voltunk Kanadában, hoztunk-e magunkkal valamit és már meg is voltunk.

Innen két jobbra kanyarodással máris a szállodánál voltunk, ahol egy gyors fürdést követően már aludtunk is.

Tobábbi képek


Map - Toronto, ON - Canada

Iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő