Boltok és rulett

05/05/2024

Az étterem mellett van a Coca-Cola bolt, gondoltuk, megyünk egy kört. Mi jártunk már Atlantában is a World of Coca-Cola múzeumban, szóval nagyjából el tudtuk képzelni, mi lesz itt is. Mindenféle Coca-Colás termékeket árulnak.

Coca-Cola - Las Vegas, NV

Én mindig azon gondolkodom el, hogy kik vesznek ilyeneket, hogy ezért megéri fenntartani egy egész boltot. És itt most nem csak erre gondolok, hanem az előbbiekben említett cukorka boltra, erre vagy majd a következő állomásra… 😀 Egyszerűen nem gondolom, hogy ha szeretem is a Coca-Colát, akkor fogok venni colás párnát vagy puzzle-t. De lehet csak velem van a baj! Amúgy jópofa így megnézni, hogy mennyi mindent (kacatot) gyártanak.

Coca-Cola - Las Vegas, NV

A Coca-Cola mellett van az M&M’S Las Vegas bolt, de ezt kihagytuk, hiszen New York-ban már megnéztük ugyanezt.
Helyette visszamentünk a túloldalra a New York-New York nevű részre, ahol bementünk a Hershey’s Chocolate World-be. Na itt ugyanaz: a tipikus amerikai csokikról szól minden.

M&M’S - Las Vegas, NV

A Hershey egy amerikai multicég, a világ egyik legnagyobb csokigyártója (megkockáztatom, hogy én még nem is ettem Hershey csokit… 😀 Csibi tuti, hogy igen, én nem tudom felidézni).

Hershey - Las Vegas, NV

Milton S. Hershey volt a cég alapítója. 1907-ben jelent meg a kis kúp alakú csokika, a Hershey’s Kiss. Harry Burnett Reese pedig kitalálta a Reese's mogyoróvaj-csészéket. A két cég 1963-ban egyesült és 2012-ben a Reese’s Peanut Butter Cups lett a legkelendőbb csokimárka az USA-ban. Itt a boltban főleg e három márkával ellátott mindenféle dolgot lehet kapni.

Hershey - Las Vegas, NV

A termékek listája nagyon hosszú, van csoki, bonbon, cukorka, fagyikehely, a boltban pedig minden IS kapható: sapka, párna, gyertya, sütőkesztyű, bögre, plüssállat, nyakpárna, póló, és még ki tudja mi minden.
De ugyanazt mondom itt is, mint az előbb a Coca-Colánál. Én nem tudom elképzelni, hogy Hershey feliratú pólót akarjak hordani például.

Hershey - Las Vegas, NV

Aztán látható még itt a Szabadság szobor is csokiból: 363 kg Hershey’s tejcsokiból készült, ami 8258 táblás csokival egyenlő.
Érdekesség: a tényleges Szabadság-szobor súlya kb. 4 645 161 tábla Hershey tejcsokinak felel meg.

Hershey - Las Vegas, NV

És mégis, ezek a boltok is simán megélnek.
Oké, itt tényleg ezek a csokimárkák vannak többségben. Csak hogy messzire ne menjek, az 5 év alatt Milka csokit például sehol nem láttunk (talán csak a nemzetközi boltban nemrég). Lindt csokit lehet találni, de a fent említett márkák mellett csupán elvétve találni azt is.

Ja, el is felejtettem, de persze süti is van ám!

Hershey - Las Vegas, NV

Mindegy, igazából mindig csak ámulva nézzük mindezt.

Ha már itt vagyunk a New York New York nevű helyen, akkor persze ennek is megnézzük a belső kialakítását, mennyire érezzük magunkat New York-ban. Jártunk a kaszinóban (nyilván), van egy tök jó Central Park-os dekorációval bíró kajálda és egyébként jó itt is a berendezés.

New York New-York - Las Vegas, NV

Egy ajándékboltba is betértünk és követtük a saját nem túl régi hagyományunkat: vettünk két Vegas-os karácsonyfadíszt!

Innen átsétáltunk az Excalibur-ba és végre kaszinóztunk egyet.

Excalibur - Las Vegas, NV

Még otthon mondta Csibi, hogy ő felrak egy 100 dollárost a pirosra a ruletten. Aztán kicsit csalódottan konstatáltuk, hogy a rulett is játékgép formájában van (később több szállodában azért láttuk a hagyományos rulettet is, ahol krupié irányítja a játékot és igazi asztalon megy a pörgetés.)

Excalibur - Las Vegas, NV

De mondtam neki, hogy ha játszani akar, akkor itt az idő! Így aztán leültünk egy géphez és 20 dolcsit tettünk fel tétnek! 😀 (óvatos duhajok vagyunk mi…)

Excalibur - Las Vegas, NV

Mondtam Csibinek, hogy addig nem állunk fel, míg minimális nyereséggel nem zárunk. Elveszíteni nem veszítheti el a 20-ast! Kemény 6 dollárt nyertünk a végén! Mindegy! 6 dolláros nyereség is nyereség! Nem igaz? 😀

Excalibur - Las Vegas, NV

Erről az ember kap egy kis Cashout ticket-et, amit vagy a rácsok mögött ülő (biztonsági okokból tényleg mindenhol rácsok mögött ülnek a kasszások) kasszásoknál vagy pedig automatáknál lehet beváltani. Az automata aprópénzt nem ad ki, az ilyen kis centekről szóló ticketet kiköpi újra. Ha valaki akarja, összegyűjtheti és a kasszánál beválthatja. 😂 Zsebpénz.

Excalibur - Las Vegas, NV

Mire végeztünk a játékkal már nagyjából 8 óra volt, így újra kimentünk az épület elé, hogy már majdnem sötétben is le tudjuk fotózni a kivilágított épületeket. Nagyon érdekes számunkra, hogy a Szabadság-szobor például nem kap kivilágítást.
A kisvasúttal hazamentünk és a Luxort is lefotóztuk kívülről.
Érdekességképpen mondom, hogy a Luxor tetején található lámpa rendelkezik a világ legerősebb fénysugarával: 42,3 milliárd kandelával. (Kandela a fényforrás erősségét méri.)

Ma viszonylag korán hazaértünk, még csak fél 9 volt.

További képek


Map - Excalibur - Las Vegas, NV

Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő