Horseshoe Bend

05/02/2024

Az Antilop-kanyon után Page városába mentünk, hogy ebédeljünk egyet mielőtt visszamegyünk a Horseshoe Bend-hez.

Volt valahol egy ingyenes parkoló, amit nem találtunk meg, viszont ahol megálltunk, pont ott volt egy étterem is, így ez gyorsan el is dőlt.
Ez a Grand Canyon Brewing + Destillery nevű hely, ami egy óriási hely, sörfőzde, étterem, bár, de még szuvenírbolt is van benne.
Finomat ettünk, aztán indultunk is tovább.

Grand Canyon Brewing - Page, AZ

A legtöbb helyen, ha veszel belépőjegyet, ott egy hétig, vagy x napon keresztül bármikor visszamehetsz a jegyeddel. Na itt nyilván nem ez volt a helyzet, bár ez nem meglepő annak fényében, hogy a nemzeti parkos belépőjegy sem érvényes itt.
Tehát újra kifizettük a 10 USD-t, leparkoltunk és elindultunk a hőségben. (Közben azt olvastam erről, hogy nem a látványosság miatt kell fizetni, hanem mert a parkoló Page város tulajdona és a város kéri ezt a lóvét.)
Csibi pár perc múlva rájött, hogy a telefonja az autóban maradt, így mehetett vissza érte.
Szerencsére még nem mentünk messzire, kb. a “bejáratig” jutottunk, ami egy nagy tábla tulajdonképpen.

Horseshoe Bend - Page, AZ

Ezt követően 15-20 perc alatt jutottunk le magához a látványossághoz. (2,4 km oda-vissza)
Ekkor valamiért tök nagy szél támadt, hiába volt a fejünkön baseballsapka, hogy védjük magunkat a naptól, folyton lefújta a szél. Aztán fel is adtuk, nem hadakoztunk tovább. Nagyon ritkán hordom kibontva a hajam, most is pont a legjobbkor tettem… 😀 Viccesen néz ki a fotókon, ahogy mindenfelé száll a hajam.

Horseshoe Bend - Page, AZ

Na sebaj.
Viszont a látvány mindenért kárpótol. A Horseshoe Bend (Patkó-kanyar) a Colorado folyó patkó alakú kanyarulatának neve, a Glenn Canyon gáttól és a Powell-tótól kb. 8 km-re, a Grand Canyon Nemzeti Parkban. (Ezért különösen érdekes, hogy nem érvényes ide a nemzeti parkos belépőjegy…)
Maga a Horseshoe Bend a fenti meredek szikláról tekinthető meg, kb. 1300 méter tengerszint feletti magasságból.

Horseshoe Bend - Page, AZ

Sokan egészen merészen kiállnak a sziklák legszélére is. Szerintünk ez nem túl okos ötlet, főleg mert biztonságosan is lehet jó fotókat készíteni!

Horseshoe Bend - Page, AZ

Közben utánaolvastam ennek is és azt találtam, hogy hosszú ideig főként a közeli lakosok körében volt népszerű látványosság, viszont a közösségi médiában megjelent fotók miatt brutálisan megnőtt az ide látogatók száma. Évente több mint kétmillióan keresik fel a kilátót. A 10 USD-s díjat pedig 2021 óta vezették be…

Horseshoe Bend - Page, AZ

Csináltunk fotókat, videókat, mászkáltunk a sziklákon, küzdöttünk a széllel, aztán mikor elég volt, elindultunk visszafelé a 20 perces sétára, csak ezúttal felfelé. Kicsit aggódtam, hogy ne legyen újra rohamom, de ezúttal megúsztam. Viszonylag gyorsan visszaértünk és már csak egy újabb röpke 4,5 órás utazás állt előttünk, vissza Las Vegas-ba.

További képek


Map - Horseshoe Bend - Page, AZ

Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő