Shelby Heritage Center

05/06/2024

Buszra szálltunk és a Sunset Drive-ig mentünk, ami már a Strip-en kívül van. Innen 15-20 perces sétát írt a térkép, de annál rövidebb idő alatt értünk oda. A buszról leszállva tök jó volt, mert a fejünk fölött érkeztek a repülők. Mire ideértünk már elég jó volt az idő, nagyon meleg lett végre újra.

Shelby Heritage Center - Las Vegas, NV

Na szóval ez egy ingyenesen látogatható múzeum. Illetve fizetős vezetett túrák is vannak (59 USD/fő). Autórajongók számára kötelező. Hétfőtől szombatig 9:30-17-ig van nyitva, vasárnap pedig 10-16 óráig.

Shelby Heritage Center - Las Vegas, NV

Carroll Hall Shelby amerikai autótervező, autóversenyző. Versenyzői pályafutását követően saját autósiskolát nyitott, valamint megalapította a Shelby American nevű vállalatot, amely szériaautók nagy teljesítményű sportautókká való átalakításával foglalkozik.

Shelby Heritage Center - Las Vegas, NV

Különösen a Ford Motor Company-vel való kapcsolata szoros (Shelby Cobra, Shelby Mustang, Shelby Mustang GT.)
Ezt a helyet 2013-ban alapították és több mint 25 Shelby jármű otthona, valamint Carroll Shelby és az általa 1962-ben létrehozott cég történetét meséli el a helyszín.

Shelby Heritage Center - Las Vegas, NV

Van itt egy szuvenírbolt, maga a műhely, ahol a VIP-túrákat tartják a színfalak mögött. És a hátsó részen az autók, illetve a falakon infók.
Mondanom sem kell, hogy ide az autók jelentik a kirándulás fénypontját. Sokan tudjátok, hogy nekünk is Mustangunk van, habár nem Cobra, de ettől még jó volt gyönyörködni ezekben a csodaszép autókban.

Innen nem volt kedvünk visszasétálni a buszmegállóhoz, nagyon meleg volt már, meg aztán ahol leszállunk ott is sétálni kell, ezért hívtunk egy Uber-t és azzal mentünk vissza a következő helyszínre.

Shelby Heritage Center - Las Vegas, NV

Ez kicsit drága fuvar volt (ára: 30 USD), tekintve, hogy egy 5 perces autókázásról beszélünk, ráadásul ez volt az "olcsóbbik" Wait & Save megoldás, hogy majd egyszer csak jön valaki.

További képek


Map - Shelby Heritage Center - Las Vegas, NV

Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő