Pinball Hall of Fame

05/06/2024

Majdnem 16 óra volt, mire megérkeztünk.
Na de hova is? A flippermúzeumba. 2006-ban nyílt meg a Pinball Hall of Fame, ahol ma is működő flipper játékgépek vannak kiállítva, de úgy, hogy lehet velük játszani is.
Mindenféle korból származó, közel 700 játékgép található itt.
Ez egy abszolút nonprofit vállalkozás, egy veterán játéktermi operátor vezeti.

Pinball Hall of Fame - Las Vegas, NV

Ebben a jelenlegi épületben 2021-ben nyitott meg, a játékok 25, 50 vagy 75 centbe kerülnek.
Vannak automaták, ahol lehet pénzt váltani, kis dobozokba lehet kérni a centeket. Mi szerintem egy 5 dollárost váltottunk be, de ebből csináltunk magunknak egy személyre szabott érmét is ilyen fém írógéppel.

Pinball Hall of Fame - Las Vegas, NV

A többit pedig eljátszottuk. Csibi játszott két játékkal, meg közösen játszottunk egy kosaras játékkal (1966-os). Azt nagyon élveztem én is, habár Csibit nehéz megverni még így is… 😀 De jó móka volt nagyon.

Pinball Hall of Fame - Las Vegas, NV

És az, hogy végigjárva hányféle játék van, az meg szinte felfoghatatlan. Én még a sulis években a haverokkal néha-néha tértem csak be játékterembe, ott láttam néhány ilyen játékot, Csibi szerintem több ilyet látott gyerekként. De hogy ilyen sok, ilyen régi, és ennyi különböző fajtájú játék legyen, az durva.

Pinball Hall of Fame - Las Vegas, NV

Szerintem érdemes megnézni. Valójában olyan mint egy óriási raktárhelyiség és nem is lehet belátni az egészet, akkora hodály.
Bár ha kívülről nézitek az épületet, azért el lehet képzelni mekkora. Hatalmas. Hátul az egyik gép tetején még egy élő - bár alvó - cicát is találtunk! Cuki volt.

Pinball Hall of Fame - Las Vegas, NV

Na, ez jó móka volt. Ja, a belépés ide is ingyenes, csak annyiba kerül, amennyit el akarsz játszani!

Ez a hely, amúgy a Las Vegas Sign-hoz nagyon közel található.

A buszmegállóba visszasétáltunk, az van szembe pont a Sign-nal. Ezért aztán átmentünk még egy körre oda is, és most nem volt ott a pénzkérős fotós srác sem. De nem álltunk be a sorba, mert közben azért azt is figyeltük, hogy jön-e a busz.

Pinball Hall of Fame - Las Vegas, NV

Amúgy ez a szállodánkhoz elég közel van, kb. 2 megállóra, de ezek hosszabb megállók. Ráadásul mivel eléggé kifogytunk a vízből és a zsepiből, ezért el akartunk menni egy Walgreensbe, illetve egy Targetet lőttünk be, amely a New York, New York résznél van. Csakhogy útépítés miatt a busz azt a megállót pont kihagyta, így ugyanott kötöttünk ki, ahonnan reggel indultunk.
Gyakorlatilag vissza kellett sétálnunk teljesen addig, ahol a Target lett volna, de már nem mentünk vissza a túloldalra, hanem bementünk egy CVS-be. Már alig bírtunk menni amúgy… 😀
Az Excaliburnál felszálltunk a kisvasútra és azzal mentünk haza. A Luxor-ban ettünk valamit, aztán lefürödtünk és átöltöztünk, ugyanis még mindig nincs vége.

További képek


Map - Pinball Hall of Fame - Las Vegas, NV

Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő