NASCAR Hall of Fame, Charlotte

A NASCAR (National Association for Stock Car Auto(mobile) Racing) amerikai motorsport, mely a szesztilalom (20-30-as évek) idejéből származik. A szeszcsempészeknek egy lehetőségük volt, hogy ne kapják el őket, éspedig, ha gyorsabbak voltak, mint az őket üldöző rendőrök. Ezért házilag kezdték el bütykölni az autóikat, hogy azokkal jobb teljesítményt érjenek el. Csóró autószerelőkkel és vakmerő fiatalokkal közösen utcai versenyeket rendeztek. 1948 óta működik szervezett körülmények között, és azóta is óriási népszerűségnek örvend.

Charlotte Motor Speedway
Charlotte Motor Speedway

2017-ben Daytona Beach-en (Florida) jártuk, ami a NASCAR hazája. Itt egy hirtelen ötlettől vezérelve el is mentünk az ottani múzeumba és a pályára is.
Charlotte a NASCAR második otthona, így amikor ide költöztünk, evidens volt, hogy ide is ellátogatunk. Daytona nagyon tetszett nekünk, így kíváncsiak voltunk arra, hogy itt Charlotte-ban mi látható.

A nagy csarnokban az elmúlt évek nyertes autói láthatóak, illetve időrendi sorrendben további versenyautók vannak kiállítva.
A múzeumban sok az interaktív rész, amitől sokkal érdekesebb és emlékezetesebb, mint egy szimpla múzeum.

nagy csarnok
a nagy csarnok

Van például szimulátor, ki lehet próbálni egy kerékcserét, el lehet játszani rádiós- és TV-s közvetítést, és van egy csomó számítógépes játék is.

kerékcsere
ketten neki lehet állni kicserélni egy kereket

Meg lehet nézni egy korabeli szerszámokkal felszerelt műhelyt is.
Ezen kívül bemutatják az autók régi és mostani felszereltségét, az egykori nyertes pilótákat és történetüket, serlegeiket, ruháikat és számtalan egyéb dolgot.

A NASCAR Hall of Fame a belváros szívében található, könnyen megközelíthető autóval, de akár tömegközlekedéssel is (mi így mentünk).
Daytonaval ellentétben a pálya itt azonban a városon kívül, Concordban található.
Kb. 3-4 órát időztünk a múzeumban, de ha mindent kipróbáltunk volna, akkor sokkal több időt is el lehet itt tölteni.

szimulátor
NASCAR szimulátor

A múzeumban van büfé is - a végére megéheztünk, így kipróbáltuk, de jobb lett volna valahol máshol kajáldát keresni, mert igazából nem volt valami nagy szám.

A belépőjegy ára: 25 USD (ez a sima felnőtt ár, de van még többféle belépőjegy is. Van olyan, ami tartalmazza a szimulátorozást, illetve akár még a szendvicset is).
A parkolási díj: első 30 perc 4 USD, utána minden további fél óra 2 USD.

További képek


Map - NASCAR Hall Of Fame - Charlotte, NC

Iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő