Telefon

Sy & Cs @ 2020-02-26 | 2 perc |

Erről a témáról már esett szó, de itt szeretnénk ezt is kicsit részletesebben kifejteni.

Azt már a legelején is tudtuk, hogy szükségünk lesz itteni telefonszámra, ha fel akarjuk hívni egymást (vagy bárki mást), meg hát ugye az internet is alap.
Korábban - mikor Amerikában jártunk - mindig a wifit használtuk, de most nem nyaralni jöttünk, szóval más a helyzet. És ha már a wifiről szó esett, érdemes elmondani, hogy szinte mindenhol van. Értsd úgy, hogy tényleg mindenhol: kávézókban, éttermekben, múzeumokban, a reptéren (tudom, hogy ez alapnak tűnik, de Mexikóban például venni kellett netet, mikor ott jártunk), élelmiszer boltokban, sőt még az óceán partján is sokszor.
De térjünk vissza a telefonra: az internetes kutakodás során a legegyszerűbbnek és legolcsóbbnak az US-Mobile tűnt, mert a beszélgetést, sms-t és internetet elég rugalmasan lehet személyre szabottan összerakni, az aktiválási díja is alacsony, a SIM-kártyákat pedig postai úton is be lehet szerezni. De talán, ami a legfontosabb, hogy csak név és cím kell hozzá (semmi igazolvány szám, vagy itteni dolog). Kezdésnek mi ezt választottuk: korlátlan sms, korlátlan beszélgetés és 5 GB internet havi 35 USD-ért, amit minden hónapban előre kell befizetni.
Az átmeneti szállásra rendeltük a kártyákat, ezek azonban soha nem érkeztek meg (dacára annak, hogy a Fedex hozta, a SIM-kártyákat senki nem találta.)
Jeleztük a US-Mobile-nak a problémát és kérdés nélkül postáztak két újabb SIM-kártyát mindenféle többletköltség nélkül. Ezek 3 napon belül megérkeztek, a regisztrációs folyamat max. 5-10 percet vett igénybe, mindent el lehetett intézni a neten keresztül, anélkül, hogy bárkit fel kellett volna hívni.

spam calls
Orvosi szolgáltatás/termék miatt kerestek

Az aktiválás utáni napon már csörögtek a telefonok - ami azért volt fura, mert senki nem tudta a számunkat… Mint kiderült, ezek ilyen robot- és spam hívások.
Otthon is csomoszór hívogatnak ilyen ügynökök, de ez itt annak sokszorosa, annak ellenére, hogy hivatalosan ilyet nem is lehetne csinálni… Ez nagyon idegesítő!

11 hónapig ezt használtuk - alapvetően nem volt semmi gond vele - de most Csibi úgy döntött, hogy váltunk.
A T-Mobile-nak van itt egy terméke, a Metro - itt találtunk egy jó (jobb) ajánlatot: 40 USD / hó, korlátlan internet, beszélgetés, sms + 5 GB megosztható internet, ami jól jöhet, ha itthon internet kimaradás van.
Az aktiválás többe került, mint a US Mobile-nál, de hosszú távon jobbnak tűnik, arról nem is szólva, hogy kaptunk ajándékba 2 mobiltelefont.
Egy másik lényeges különbség, hogy a US-Mobile kizárólag Amerikában működik, nem tud roamingolni.

Az majd kiderül, hogy érdemes volt-e váltani.

előző következő