Holidays at the Garden

Tavaly a két ünnep között amolyan utókarácsonyi programként jártunk a botanikus kert karácsonyi eseményén.
Idén év elején bérletet vettünk és szerintem eléggé ki is maxoltuk ezt a dolgot, mert nagyon sokszor voltunk egész évben. Minden évszakban más arcát mutatja, szóval szeretjük! 😀

Idén a tagságból kifolyólag ráadásul sok programra extra meghívót is kaptunk, így voltunk idén például a karácsonyi program hivatalos megnyitóján.

Daniel Stowe Botanical Garden - Holidays at the Garden - Belmont, NC

Ennyi autót még sosem láttunk itt. Rendőrök irányították a forgalmat, nagyon flottul zajlott minden. A hivatalos parkolón kívül a füvön is kialakítottak további sorokat a kocsiknak. Így könnyen és gyorsan találtunk helyet.
A belépés szintén gördülékeny. Ingyen mentünk, de regisztrálni kellett a programra, így felmutattuk a jegyünket és már mehettünk is.

Már tavaly is rácsodálkoztunk az orchideákból készült fenyőre, idén is csodás látványt nyújtott.

Daniel Stowe Botanical Garden - Holidays at the Garden - Belmont, NC

Karácsonyi zene, ezernyi fényfüzér, forró csoki, modellvasút, mi kell még hogy az ember hangulatba kerüljön? Nem aprózzák el a díszítést sehol sem.
Az orchideaház is nyitva van, ott két kört is tettünk.

Daniel Stowe Botanical Garden - Holidays at the Garden - Belmont, NC

Van egy kis shop, ahol most először mi is vettünk egy jópofa karácsonyi díszt, már fel is került a fánkra. Ja, mert hogy mi is felállítottuk már a fát.
Ez a szokás nagyon megtetszett nekünk tavaly, gyakorlatilag hálaadás után egy csomó helyen felállítják a fát és ez nekünk is nagyon tetszik, mert így gyakorlatilag nem marad utolsó pillanatra, nincs rohanás, hanem egész hónapban lehet hangolódni és átszellemülni. Tudom, hogy ezzel sokan nem értenek egyet, meg otthon nem ez a szokás, de nekünk bejön.

Daniel Stowe Botanical Garden - Holidays at the Garden - Belmont, NC

Na de vissza a botanikus kertbe:
Nagyjából az utolsók között távoztunk.
Ami még érdekes, hogy ez a botanikus kert óriási területen fekszik. Behajtasz a bejáraton és ott vannak iroda épületek két kis tavacska, aztán még pár percet csak autózol, mire maga a botanikus kert bejárata/parkolója felbukkan…
Szóval már befelé menet is mondta Csibi, hogy valami/valaki ül az egyik tavon… Én azt gondoltam, hogy valami madárra gondol, de nem foglalkoztunk ezzel nagyon sokáig. Aztán kifelé is mondja, hogy ki horgászik ott a tavon… 😄
Mivel nem jött mögöttünk senki, ezért lassítottunk, és így vettük észre, hogy a Télapó ül ott egy csónakban… 😄

Daniel Stowe Botanical Garden - Holidays at the Garden - Belmont, NC

Tehát ez is a dekoráció része igazából. Aztán ahogy a Télapót próbáltuk lencsevégre kapni, közben a háttérben két kíváncsi szempár bámult ránk. Két nagyon cuki őzike állt a tó partján és minket néztek. De sajnos mire őket is lefotózhattuk volna, addigra már jöttek autók mögöttünk, így tovább kellett haladnunk. Mentünk még egy kört, de addigra az őzikék is továbbálltak sajnos. De mindegy, mert az élményt megörökíteni ugyan nem tudtuk, de legalább átélhettük. 😀

További képek


Map - DSBG - Belmont, NC

Iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő