Karácsony

Sy @ 2021-12-31 | 6 perc |

Itt csak a december 25-e Karácsony.
De mivel idén ez a nap szombatra esett, ezért a péntek is munkaszüneti nap volt.
Csibi csütörtökön még dolgozott, de pénteken már szabadok voltunk. Kényelmesen főztünk, sütöttünk és karácsonyi filmeket néztünk. A karácsonyfa díszítésével sem volt dolgunk, hiszen már november végén feldíszítettük, így azóta megvolt már a hangulat. Ajándékot mi egymásnak már nem szoktunk venni, inkább élményeket ajándékozunk. Otthonra intéztünk persze Hugi gyerekeinek, őket sikerült jól meglepnünk. ❤️
Meg idén is volt angyalkás ajándékozás. Még mielőtt elutaztunk az óceánhoz, választottunk ismét két angyalt a leasing office karácsonyfájáról, így két kisgyereknek próbáltuk szebbé tenni a karácsonyát!

Szóval 24-25-e így telt.
25-én estefelé elmentünk sétálni egyet, aztán a ház mellett lévő tónál 4 őzike volt a karácsonyi ajándék. Ott álltak és kíváncsian bámultak. Mi meg őket! ❤️

Aztán 26-ára az volt a terv, hogy bemegyünk a belvárosba.
Ezt úgy képzeltem el, hogy nyilván mindenki karácsonyozik, nyugi lesz az utakon és a városban is… Ühüm… Majdnem! 😀
Ahogy indultunk, láttuk a térképen, hogy mindenhol óriási dugó van. Akkor kezdett gyanús lenni, hogy ismét sikerült egy olyan napot választanunk, amikor valamilyen meccs zajlik Charlotte belvárosában. A gyanú beigazolódni látszott, ugyanis valóban meccs volt. Carolina Panthers és Tampa Bay Buccaneers játszottak. (Sajnos kikapott a Carolina Panthers.)
Na mindegy, szóval át kellett gondolnunk, hogy hol parkoljunk le, ugyanis a meccsnapokon elég húzós a parkolás díja (akár 30-40 dollár is lehet), ha egyáltalán találsz parkolóhelyet.

Viszont van egy hely, ahol ingyen lehet megállni, bár onnan kicsit többet kell sétálni. De mindegy, hiszen pont az volt a lényeg, hogy csak úgy cél nélkül bóklásszunk kicsit a belvárosban. Szeretjük Charlotte belvárosát (is).

Charlotte, NC

A Fourth Ward Park gyakorlatilag egy kertvárosi övezet közvetlenül a belváros mellett. Legalább láthattuk a házak dekorációját. A belvárosban pedig óriás díszek vannak mindenfelé, az egész város ünnepi hangulatban van.
A nagy irodaházak földszintjén mindenhol karácsonyi dekoráció van: feldíszített fák, modellvasutak, koszorúk, miegymás. A covid előtt ezekbe be is lehetett menni, bentről megcsodálni őket, idén azonban sajnos nincs rá mód (már tavaly sem volt). Így ezeket többnyire kívülről néztük meg.

Charlotte, NC

Csak a Wells Fargo épületébe lehetett bemenni, úgyhogy oda be is mentünk. Van óriási karácsonyfa, rengeteg mikulásvirág és ezek a jópofa kis ülőfigurák.

Charlotte, NC

Szerencsére nem nagyon volt bent rajtunk kívül senki akkor éppen.

Charlotte, NC

Elsőnek persze megkerestük “a” nagy fenyőt. Sötétben valószínűleg szebb lett volna, de azért így is tetszett nekünk. Volt valami perpatvar, csomó rendőr álldogált ott és egy hajléktalan néni ordítozott. Jöttek biciklis rendőrök is, hamar rend lett.

Charlotte, NC

Láttunk karácsonyi üdvözleteket is, melyek helyi művészek alkotásai.

Charlotte, NC

Aztán egy másik parkban találtunk szarvasokat is és egy újabb tök jó falfestményt is. “Traveling Gypsy” vagyis Sydney Duarte újabb munkája. Ő egy nagyon tehetséges lány, egyszer sikerült személyesen találkoznunk vele. Egy éppen akkor készülő falfestményt néztünk éppen, mikor odajött hozzánk és így derült ki, hogy ő maga a művész! Anyukájával készítenek falfestményeket, de épületek belső dekorációját is. Elég sok alkotása díszíti már Charlotte utcáit!

Presidents Cup by Traveling Gypsy and Treazy Treaz - Charlotte, NC

Végül a Romare Bearden Parkban kötöttünk ki, ahol július 4-én a tüzijáték szokott lenni. Itt egy kicsit megpihentünk egy padon. Azt elfelejtettem mondani, hogy olyan idő volt (azóta is), mintha nyár lenne. Konkrétan rövid ujjúban sétáltunk a városban, mert közel 27 fok volt. (Pluszban és celsiusban értendő.)
Melegen sütött a nap, egyszerűen fantasztikus volt.
Élveztük a simogató napsugarakat, közben azt néztük, hogy csomóan kifeküdtek piknikezni, napozni a parkban. Sőt volt egy sátor is, nagyon romantikus dekorációval, nem jöttünk rá, hogy ez valami reklám-e, vagy egyszerűen valaki kijött a parkba romantikázni.

Charlotte, NC

Itt a parkban üldögélve rendeltünk kaját a sarki étteremből, kb. 15 percet kellett várni rá, aztán odamentünk, átvettük és visszasétáltunk a kocsihoz.

Mire visszaértünk, pont az autó elé valaki már ki is dobta a - még - tök szép fenyőfáját. Nagyon csinos kis fa volt, sajnáltam.

Aztán hazajöttünk, itthon megettük az ételt. Ekkor már olyan 4 óra lehetett.

Emlékeztek Christmas Town-ra, ugye? December 26-ig várja a látogatókat, tehát ez volt az utolsó nap, azt gondoltuk, hogy visszamegyünk, ahogy eredetileg is terveztük.
Nem állítom, hogy ez volt életünk legjobb döntése.

6 óra körül indultunk, láttuk, hogy minden irányból dugó van. De akkora, hogy nem is akartuk elhinni. Szerintem ültünk vagy két órát a dugóban (17 percnyire van).
Ráadásul egy csomó autós tök pofátlan, mert a másik sávból a sor elején megpróbálnak bepofátlankodni a türelmesen várakozók elé. Szerintem ez bunkóság. Konkrétan mellénk odagurult egy autó, hogy akkor engedjük magunk elé. Beengedtük, de azért megvan a véleményem erről a viselkedésről.

Most az volt a terv, hogy autóval megyünk egy kört oda - vissza. Mi eddig mindig gyalogosan jöttünk-mentünk és olyankor is azt láttuk, hogy lassan ugyan, de halad a kocsisor, de most valahogy szinte végig álltunk és iszonyú lassan haladtunk. Mert - ahogy láttuk - az emberek lusták kiszállni a kocsiból, viszont minden ház előtt megállnak a kocsiból fotózni.

Christmas Town USA - McAdenville, NC

Legutóbb mikor itt voltunk, akkor este 9 után már szinte alig voltak - gyalogosan és autóval is.
Most viszont nem akart a tömeg elfogyni. Lehet, hogy akik a meccs miatt eljöttek Charlotte-ba, gondolták, hogy megnézik, vagy mindenki rájött, hogy hoppá utolsó nap. Nem tudom, de ez így most nem volt annyira nagyon élvezhető.
Ráadásul mikor átértünk a város másik oldalára, akkor láttuk, hogy gyakorlatilag sehol nem lehet megfordulni. A sor vége nem is látszódott, ráadásul láttuk, hogy még az autópályán is áll a kocsisor.
Itt az lett volna a legjobb döntés, ha hazamegyünk.
Viszont egy kis utcában megfordulva, beálltunk újra a sorba.
Ekkor volt kb. 21:25 perc. Majdnem 22 óra lett mire bejutottunk újra és sajnos 22 óra pár perckor elkezdték lekapcsolni a fényeket. Még a városházáig sem jutottunk el, mire kb. már alig volt valami kivilágítva.
Szóval akik az autópályán várakoztak, ők sajnos mindenről lemaradtak.
Mi azért persze nem panaszkodhatunk, hiszen már jártunk itt tavaly is, idén is, szóval mi láttuk, amit kellett, de így most nem volt akkora élmény.

Hazafelé persze negyed óra is elég volt.

Így telt most a karácsony.
Hétfőn-kedden dolgoztunk mindketten, mostantól pedig szabadságon vagyunk még erre a pár napra. Voltunk a boltban tegnap, mert kellett venni egy-két dolgot és az a durva, hogy ahogy vége a karácsonynak máris kikerülnek a Valentin-napi cuccok a polcokra.
A karácsonyi dekorációk 75%-os kedvezménnyel kaphatók most, mi is vettünk egy cuki díszt 3-4 dollár volt most.
Ezenkívül pedig persze most még van egy csomó süti, happy new year-es dekorációval. De a polcokon már minden szívecskés.

Ma vissza kellett mennünk és úgy döntöttünk, hogy ilyen olcsóért, ha van még, akkor még egy ugyanolyan karácsonyos díszre benevezünk… Volt még kettő darab, de tegnap óta felvitték az árát 8 dollárra… Szóval azt elengedtük, de vettünk helyette egy ajtódíszt, ami nagyon jó áron volt! 😄

Az idő az elmúlt napokban is szuper. Kicsit esős, párás, de meleg! Kabát nem kell.


Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő