Christmas Town USA

12/09/2021

A következő karácsonyi program a (normál körülmények között) 17 percnyire található McAdenville városka, amely 1956 óta minden év december elsején karácsonyi mesevilággá változik.

Tavaly kétszer is jártunk itt december folyamán.
Valószínűleg idén is megyünk még.
Tavaly ilyenkor kijárási tilalom volt és este 22-re haza kellett érni. Idén ugyan nincs kijárási tilalom, de a program este 22-ig tart, így sajnos lekapcsolták a fényeket és nem jutottunk el a meseváros minden szegletébe.

Christmas Town USA - McAdenville, NC

Alapvetően a legtöbben autóval mennek át a város főutcáján, mi azonban tavaly is gyalogosan próbáltuk bejárni. (Vannak utcák, melyek le vannak zárva az autós forgalom elől.)

Idén már okosan próbálkoztunk a dologgal, tavaly ugyanis még nem volt rutinunk és egy hétvégi napon úgy gondoltuk, hogy szuper ötlet útra kelni. Így lett a 17 perces út 1 óra 47 perces… Most viszont már megfontoltabban indultunk el, hétköznap és kb. 8-ra értünk oda. Viszont már tavaly is találtunk egy jó kis parkolót, mely szinte kongott az ürességtől, így idén egyből oda mentünk.
Most egy nagyon pici dugó volt, gyakorlatilag csak a városka bejáratánál, amíg a parkolóig eljutottunk. De ez nem volt zavaró, mert már közben is tudtunk gyönyörködni a város díszítésében, mely idén sem okozott csalódást.

Christmas Town USA - McAdenville, NC

Aki ismer vagy rendszeresen olvas minket, az már tudja, hogy mi nagyon el tudunk időzni egy-egy helyen. Minden házat megcsodálunk, fotózunk, videózunk és hasonlók!
Az összes háznak nagyon hangulatos, szuper, szép, visszafogott, elegáns vagy éppen túl csicsás a dekorációja és ettől persze mind egyedi.
És ami még szintén elmondható, hogy van egy csomó újdonság tavalyhoz képest.

Christmas Town USA - McAdenville, NC

Illetve, amit még muszáj kiemelnünk, hogy ez a hely teljesen ingyenesen látogatható. Még csak a parkolásért SEM kell fizetni. Mostanra elmondhatjuk, hogy sok helyen jártunk már: botanikus kertben, arborétumban, a vidámparkban így a karácsonyi szezonban és azok persze mind fizetős programok, ez viszont teljesen ingyenes.

Vannak kajáldák, szuvenírboltok és idén végre mobil wc-k is kikerültek.
Tavaly ilyenkor mindenhol ki volt írva, hogy maszkban kell még sétálni is, szerencsére idén a szabadban ez már nem kötelező. (Volt aki még így is abban volt. Ahol nagyon sokan szoktak lenni, ott mi is fel szoktuk venni.)

Christmas Town USA - McAdenville, NC

A házaknál masnival/szalagokkal jelölik, hogy meddig lehet menni, mi mondjuk sosem szoktunk közelebb menni, de vannak olyanok is, ahol akár a lépcsőre is le lehet ülni, direkt úgy van megcsinálva, hogy alkalmas fotópont legyen. Na az egyik ilyennél nagyon sokan voltak, így elindultunk lassan tovább, hogy majd visszafelé már biztosan kevesebben lesznek. De még elég közel voltunk ahhoz, hogy tanúi lehessünk egy lánykérésnek! 😀 Szerintünk még sosem láttunk annyi lánykérést, mint mióta itt élünk! 😄
A lány természetesen igent mondott! Volt nagy örömködés!

21 óra után már láthatóan sokkal kevesebben voltak, viszont az idő vészesen gyorsan telt és bár már így is levágtunk pár utcát, sajnos nem értünk vissza időben a főtérre. 22 órakor elkezdték szép sorjában lekapcsolni az utcai fényeket.

Így dőlt el, hogy valamikor még visszamegyünk.
Christmas Town december 26-ig várja a látogatókat.
Nekünk még 2-3 konkrét programtervünk van, de hozzácsapunk egy újabb látogatást ide is (akár csak egy autós kört).

További képek


Map - McAdenville, NC

Iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő