Rózsa Show

Erre az őszre valahogy rengeteg szimpatikus programot találtunk.
Amikor csak lehet, kirándulunk!

Már említettük, hogy a közeli botanikus kertbe gyakorlatilag bérletünk van, így elég gyakran teszünk ott látogatást.
Vannak olyan programok, melyekről kapunk értesítést külön, mivel tagok vagyunk. Ezekre többségében ingyen bemehetünk, van amihez csupán regisztráció szükséges, de van amihez még az sem.
A karácsonyi programra például már pár héttel ezelőtt beregisztráltunk.
De persze ősszel is vannak programok: most például madárijesztő kiállítás van és persze csodás őszi dekoráció.
Viszont a héten találtam egy extra programot is: rózsa show-t rendeztek a botanikus kertben. 🌹
Ez izgalmasnak tűnt, így természetesen ismét ellátogattunk a Daniel Stowe Botanikus Kertbe.

A charlotte-i Rózsa Társaság a Karolinákban termesztett rózsákat mutatja be, ahol a “show királynője” címért versenyeznek a rózsák, illetve egyéb díjakat is kiosztanak. Több száz különböző rózsát lehet megcsodálni, de a “legillatosabb rózsa” versenyére is sor kerül, ahol szavazni lehet, hogy melyiknek van a legfinomabb illata.

Daniel Stowe Botanical Garden - Belmont, NC

Van itt rövid szárú, hosszú szárú, képkeretbe foglalt, teahibrid rózsa, szóval tényleg rengeteg fajta csodálatosan szép rózsa. Vásárolni is lehet belőlük, sokan fotóztak, sőt valaki szorgalmasan jegyzetelt is. Mi csak nézelődtünk, mert pontosan nem tudjuk, mit “kell” egy ilyen show során csinálni. 😀
Legközelebbre kiokosítjuk magunkat ebben a témában is!

Daniel Stowe Botanical Garden - Belmont, NC

Ez a kiállítás benti helyszínen zajlott, gondoltuk, akkor most jöhet az őszi dekor és a madárijesztők. De ahogy kiléptünk az ajtón, elkezdett esni az eső!

Daniel Stowe Botanical Garden - Belmont, NC

Szerencsére mindössze pár percig esett, így ez nem szegte kedvünket, vártunk egy kicsit és nekiindultunk. Hangulatosak a kihelyezett tökök, szalmabálák, színes virágok.
Lehetett valami Harry Potteres program is a napokban, mert ehhez kapcsolódó díszletet is találtunk. A madárijesztőket is megnéztük, és persze kiválasztottuk a saját kedvenceinket is. Kettőre lehetett voksot leadni, majd e-mailben értesítenek minket, hogy melyik lett a nyertes.

Daniel Stowe Botanical Garden - Belmont, NC

Találtunk egy labirintust is, ahol éppen két kisgyerek versenyzett, így kicsi csalással (őket követve) elég hamar kijutottunk! :D

Aztán persze az újra megnyitott orchidea-házba is bementünk, mert az mindig egy csoda. Ekkora hatalmas, varázslatosan szép orchideákat bármikor öröm újra és újra megnézni.

Daniel Stowe Botanical Garden - Belmont, NC

A felhők egyébként gyorsan elvonultak és mire körbeértünk már újra szikrázóan sütött a nap. Enyhén fújt a szél, de még mindig 30 fokos melegben sétálgattunk október közepén.

További képek


Iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő