Tökölünk a baseball stadionban

Sy @ 2021-10-03 | 2 perc |

Bár az időjárás még a nyarat idézi, szeptembertől hivatalosan mégiscsak ősz van.
Ez a boltok kínálatában is megjelenik, de a főszereplő természetesen a tök, alias pumpkin. A formája, a csomagolása, a színe… Minden tököt ábrázol és a pumpkin spice mindenben megtalálható, amely tulajdonképpen a mézeskalács fűszerhez hasonló fűszerkeverék.

És az, hogy mindenben, az szó szerint értendő: vaj, jégkrém, tea, muffin, cupcake (és minden egyéb süti), kávé, csoki, sör (!), leves, gyertya, ajakír, gabonapehely, stb.

Halloween - ALDI - Charlotte, NC

Ahogy pedig eljön az október, színre lép az ősz másik főszereplője, a Halloween is.

Először a boltok kínálatában jelennek meg az ijesztőbbnél ijesztőbb dekorációk, melyek aztán szép lassan visszaköszönnek a házak díszítésében is. Némelyik tényleg rendesen ijesztő! 😀

Halloween decor - Home Depot - Charlotte, NC

Persze a tökfaragás is elengedhetetlen része a mókának. Rengeteg tökmező várja a látogatókat, ahol saját magad választhatod ki a töködet.

És idén Charlotte belvárosában, a baseball stadionban is kialakítottak egy ilyen jellegű tökmezőt: több ezer tököt helyeztek el a baseball pálya füvén. A zöld füvön a rengeteg narancssárga tök nagyon jól mutat, háttérben a felhőkarcolókkal pedig igazán egyedi és szokatlan látvány.

Pumpkin Patch - Truist Stadion - Charlotte, NC

Természetesen meg is lehetett őket vásárolni: a kicsi/közepes méretű tök 10 USD, a nagy pedig 20 USD-be kerül.

Pumpkin Patch - Truist Stadion - Charlotte, NC

A tökmezőn kívül az éves charlotte-i ételfesztiválnak (Taste of Charlotte) is otthont ad a sportpálya. Több mint húsz helyi étterem kínál kóstolót. Maga a rendezvény egyébként ingyenes. Az ételekért, italokért és a gyerekprogramokért persze fizetni kell. A gyors fizetés érdekében a fesztivál érméjével (ez digitális is lehet) kell fizetni. Az ételek ára 2-4 érme, míg a gyerekprogramok ára 2-5 érme között mozog.
Egy érme = 2 USD. Az érméket a kasszáknál lehet megvásárolni, illetve a digitális érméket a fesztivál alkalmazásán belül lehet megvenni. A digitális érmék esetén azonban tranzakciónként +2 USD “kényelmi díjat” számolnak fel.
Az alkalmazással pedig úgy lehet fizetni, hogy felmutatod a személyes vonalkódodat és így vonják le az érméket. Egy érme ára soknak tűnhet, szerencsére azonban van mennyiségi kedvezmény is.

Pumpkin Patch - Truist Stadion - Charlotte, NC

Családosoknak is jó program, ugyanis a gyerekeknek van ugrálóvár, mászófal és szemmel láthatóan a tökök között is vidáman futkároztak.

Természetesen a kajás standoknál nagyon sokan voltak, volt ahol hosszú sorban álltak az emberek.
Csibi egy karibi étterem kínálatából választott valamit, de nem volt valami nagy szám, azt mondja. Én semmit sem kóstoltam meg. A tömeget próbáltuk lehetőség szerint elkerülni. A tökök között sétáltunk egy jót és örültünk, hogy végre a baseball stadionba is bejutottunk. Legközelebb már egy meccsre jövünk majd! 😀

Egyébként levendulamezőn már jártunk, de tökmezőn még nem, így számunkra is jópofa program volt.

További képekIratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő