Bőrgyógyászat

És akkor még van a beígért látogatás a bőrgyógyászaton:
Ők hívtak fel minket telefonon, így kaptunk időpontot. Pont ugyanúgy zajlik minden, csak egy másik emeletre kell menni:
Recepció (azt hiszem, itt már nem kellett papírt kitölteni, hiszen már a rendszerben voltunk). Várakozás, majd jön az asszisztensnő. Mérlegelés, aztán irány a rendelő. Ő is mindenről kikérdezett, jegyzetelt a laptopjába, aztán magunkra hagyott minket, mi meg vártuk a doktornőt.

Ez a doktornő egy nagyon vidám természetű, kedves nőci (a másik is nagyon kedves egyébként - alapvetően mindenki nagyon kedves volt velünk eddig). De ez a doktornő különösen kedves volt és vidám. Megnézte a lábam, meg akarta szúrni, hogy mintát vegyen, de mondtam, hogy ha van más opció, akkor én azért inkább arra szavaznék. Szerencsére volt, kaptam kétféle krémet: egy antibiotikumot meg egy másikat.

Az antibiotikumot csak egy hétig lehetett használni, a másikat pedig tovább.
A lábam gyakorlatilag azon a ponton évek óta viszket és sokszor vakartam emiatt, így tök piros volt körülötte. A krémektől azonban megszűnt a viszketés és tök szépen begyógyult a seb.
Itt ugye úgy volt, hogy két hónap múlva kell visszamenni, de nem tudtunk akkor, aztán meg csak a Magyarországról való visszaérkezésünk után volt időpont.
Ennél az első alkalomnál sajnos már nem emlékszem, hogy mennyibe került a vizsgálat.

Most azonban, amikor a kontrollra mentünk, akkor már előre, a recepción kellett fizetni: 185 USD (standard összegnek tűnik ez a 185 dollár). De majdnem elájultam, mikor mondták az összeget.
Aztán meg még inkább, mikor a doktornő megnézte és annyit mondott: “nagyon szép”… 185 dollárért… Eszem megáll.
Most is nagyon kedves és vicces volt, valamiért úgy gondolta, hogy spanyol az anyanyelvem és úgy kezdett el beszélni hozzám… Jópofa volt, mivel úgy is válaszoltam neki, de aztán leeshetett neki, hogy amúgy nem is latinok vagyunk… 😄

Na, ez most ennyi volt, hogy nagyon szép és kész. Még annyit beszéltünk, hogy a sok vakarás miatt a pirosság nem múlt el még teljesen, annak több idő kell, de maga a sérült rész az nagyon szépen meggyógyult.

Igazából próbálom a jó oldalát nézni a dolognak: 15 év alatt 7 orvos közül senki sem tudta meggyógyítani, szóval ha így tekintek a 185 dollárra, akkor nem fáj annyira… 😀 És végülis igazából tényleg az a lényeg, hogy végre meggyógyult, nem igaz?

Sok dolog még nem tiszta, hogy mikor mennyit kell fizetnünk ilyen helyeken. Ezért utána járunk ennek is. Egy kontroll korábban, pl. a fülészeten nem került annyiba mint az első alkalom. Meglátjuk mi lesz belőle.

De azért remélem, hogy jódarabig egyetlen orvosi rendelőbe sem kell ellátogatnunk és ennyi egészségügyi tapasztalat elég is lesz!


Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő