Pismo Beach

Sy @ 2022-06-29 | 3 perc |

6/20/2022

Új hét, új kalandok.
Követek néhány amerikai csoportot, ahonnan nagyon sok ötletet el tudok lesni, ott találtam például az egyik hétfői programunkat is.
Nagyon sokszor láttam már Pismo Beach nevét, a térképet nézve 1 óra 20 perc volt tőlünk. Ez még belefér. Szívem szerint San Francisco-ig is felautóztunk volna, de az már elég nagy távolság, szóval maradt program következő alkalomra is! 😀

Még egy pillanat a reggeliről… 9:04 perckor értünk ki reggelizni, ahol közölte a bácsi, hogy sajnos elkéstünk, mert csak 9-ig van reggeli. Mi valamiért 10-re emlékeztünk, szombaton ezt mondta a fickó a recepción. Arra már nem emlékeztünk, hogy csak hétvégén… 😀 Amúgy meg 7-9-ig (általában 6-9-ig szokott lenni, hétvégén pedig 7-10-ig). Viszont rendes volt, mert mondta, hogy ami még kint van, abból szedjünk gyorsan magunknak, így meg tudtunk azért reggelizni.

Na, tehát akkor irány Pismo Beach.
A Chumash egy indián nép Kalifornia középső és déli régióiban, tehát ezen a területen ők voltak az őslakosok. 11 000 éve éltek Kalifornia partjai mentén.
A világ kagylófővárosa néven is ismert Pismo Beach, viszont a túlzott betakarítás és a védett tengeri vidra (a kagylókon él) miatt manapság már kevés kagylót találni.
De továbbra is minden év októberében van Kagylófesztivál és kagyló témájú felvonulás.

Pismo Beach "bejáratánál" egy gigantikus betonkagylószobor fogadja a látogatókat.
Ez nekünk is azonnal megtetszett, de persze ott és akkor nem tudtunk megállni, de gondoltuk, hogy majd valahogy távozáskor útba ejtjük, vagy elsétálunk odáig.
Parkolóhelyet viszonylag nehezen találtunk. Sikerült először megállni valahol, de ott annyira belelógtunk a forgalomba (bár amúgy tényleg meg lehetett ott állni), de nem akartuk otthagyni az autót. Ezért kerestünk egy másik helyet, mentünk egy kört és végül egy olyan helyen tudtunk leállni, ahol ha jól emlékszünk 2 (vagy 3) órára ingyenes volt a parkolás.
Egyébként csak egy utcasarokkal volt arrébb, mint a másik parkolóhely, így nagyon közel voltunk a mólóhoz.
Itt elég nagy élet volt, olyan igazi üdülőváros feelingje van Pismo Beach-nek.

Pismo Beach, CA

Van egy hatalmas Pismo Beach tábla, kötelező fotópont.
Egy bálnát ábrázoló játszótér gyerekeknek és a hatalmas és széles móló.

Pismo Beach, CA

Ennek a mólónak is kimentünk a legvégéig. Itt mindenhol egy csomóan horgásznak. (Mármint nemcsak ezen a mólón, hanem úgy általában… Van, ahol kell horgászengedély, de van ahol, még az sem szükséges.)
Itt szerencsére nem lehetett lelátni a lyukakon, vagy legalábbis nem annyiszor, mint a másik mólón, szóval ez itt most nem volt nyomasztó számomra sem! 😀
A móló elején van két food-truck, bár az egyik nem ételt árul, hanem információs stand.

Pismo Beach, CA

A másiknál azonban kaját lehet venni, úgyhogy itt most ez volt az “ebédidő”. Elég sokan voltak és sokat is kellett várni, nagy volt a pörgés. Viszont mivel itt alapvetően egyszerű kajákat lehet kapni és mi csak egy sültkrumplit és egy hot-dogot kértünk, ezért mi utána hamar megkaptuk az ételt.
Azon gondolkodtunk, hogy ez volt az első “hivatalos” hot-dog, amit ettünk, mióta itt élünk. Mert persze, itthon szoktunk mi magunknak csinálni hébe-hóba, de amolyan igazi amcsi hot-dogot még nem is ettünk. Itt nem kértünk innivalót, mert volt nálunk víz. Ez így most 13 USD volt.
Egy sirály egészen közel merészkedett, de szerencsére nem volt annyira bátor (és pofátlan sem), hogy lopjon! 😀

Pismo Beach, CA

Evés után még a korábban látott egy-két érdekes dolgot szerettük volna lefotózni, meg persze ugye visszamenni a város bejáratához a kagylós szoborhoz. Készítettünk is pár jó fotót. Tetszik, hogy kb. minden utcasarkon van valami apró kis látványosság, vagy egy graffiti, vagy egy pofás idézet, vagy egy színesre festett kő, bármi is, ami még jobban feldobja a látványt.
Szeretjük ezt!

Mivel csak pár utcasarokra voltunk a kagylós szobortól, ezért elsétáltunk odáig. Néhol elég nagy volt a forgalom, de azért át tudtunk menni szembe a szoborral. Viszont pechünkre éppen akkor takarított és locsolt egy városi alkalmazott. De türelemmel kivártuk amíg végez és így nélküle is tudtunk lőni egy-két fotót. (Mert amúgy meg tök jó, hogy mindent ilyen szépen gondoznak!)

Pismo Beach, CA

Innen már irány az autó, mert vár ránk a következő helyszín.

További képek

None
None
None
None

Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő