Irány Santa Barbara!

6/18/2022

Nagyjából 12 óra körül hagytuk el a sivatagi Palm Springs városát.
Másfél óra múlva beiktattunk egy szünetet, mert vizet kellett vennünk.
Miután továbbindultunk, azt írta ki a Waze, hogy még 5:59 perc az út. Nem annyira értettük, hogy lehet ennyi. Mondtuk, hogy ráérünk, meg nem kapkodunk, de nem pont így értettük és képzeltük.
Nagyon sok helyen kerültünk dugóba, így a két órás út 3 és fél órás lett…
Durva, mikor a 4 sávos út folyton bedugul.

On the Road to Goleta, CA

Ja, és amúgy Pasadenán keresztül Santa Barbara, vagyis pontosabban a mellette található Goleta volt a célállomás. Ez Santa Barbarától 8-10 percre található.
A következő 6 napot itt töltjük. Itt is Best Western Plus-ba foglaltunk szobát.
Ez a szálloda olyan, mintha egy motel lenne: mindössze két emeletes, több épületből áll. Sajnos nekünk már nem jutott szoba az emeleten, ráadásul a szobánk az egyik épület sarkán van. A szoba amúgy kicsit kicsi méretű, de viszonylag nagy a fürdőszoba. Csak sötét. De nyilván nem itt töltjük az idő nagy részét, ezért annyira azért nem tragédia.

Best Western - Goleta, CA

A szálloda kertje, meg a medence tök rendben van amúgy. Itt is van egy csomó kolibri, csodás növények, kaktuszok.

Best Western - Goleta, CA

Amikor megérkeztünk, már éhesek voltunk, ezért kerestünk a térképen valami kajálási lehetőséget. Láttuk, hogy közel van egy pizzázó, ezért elindultunk gyalog. Aztán hamar rájöttünk, hogy azért annyira nincs közel… 😀 Visszafordultunk az autóért, amivel aztán egyébként tényleg közel volt, 4-5 percnyire tőlünk, ugyanabban az utcában. Ez a Rusty’s Pizza Parlor nevű hely, melynek amúgy több boltja is van, Santa Barbarában is láttunk egyet a későbbiek folyamán.
Nem tudjuk, hogy csak direkt így van megcsinálva, vagy régen tényleg egy vasútállomás volt, de olyan a dizájn.

Rusty’s Pizza Parlor - Goleta, CA

Többféle méretű pizzából lehet választani és Te válogatod össze, hogy mi legyen rajta. Van néhány fix nevű, de azon kívül mindent Te mixelsz össze. Mi most egy olyat kértünk, ami pepperoni és extra sajtos, vastag tésztás és közepes méretű. Mellé kértünk egy italt ketten. Ez 22,63 USD volt.
Helyben fogyasztottuk és túlzás nélkül állíthatom, hogy szerintem (szerintünk) ez volt a legfinomabb pizza, amit valaha ettünk. 🍕 😋

Rusty’s Pizza Parlor - Goleta, CA

A pizza után még elmentünk az óceán partjára, de már esteledett, ezért elég hűvös volt, mi fáztunk. De az óceán csodálatosan szép, természetesen!

Rusty’s Pizza Parlor - Goleta, CA

6/19/2022

Mivel még nem gyógyultunk meg sajnos, vasárnapra az volt a terv, hogy csak pihenünk. Reggeli után ki is feküdtünk 2 órára a medence partjára. Élveztük a napsütést.
Amúgy a sivatagi forróság után itt meglepően “hűvös” idő fogadott minket, 25-27 fok mindössze. A napon jó meleg, de nincs az a hőség. Biztos az óceán közelsége miatt sem.

Best Western - Goleta, CA

Délután aztán egy kicsit mégis átmentünk Santa Barbarába. Csak a kikötőben sétálgattunk.
Aztán pedig egy kis étterem teraszán vacsoráztunk.
Jó kis hely volt, kilátással a vitorlásokkal teli kikötőre. Itt hagymakarikát kértünk és egy chicken fajita salátát. Általában mindent úgy kérünk, hogy elfelezünk, mert akkorák az adagok, hogy alig lehet megenni őket és így is mindig jóllakunk. Ez itt most 42 USD volt, borravalóval együtt 50 USD-t hagytunk ott.

Breakwater - Santa Barbara, CA

Santa Barbarát egyébként az “amerikai riviérának” is nevezik. Los Angelestől kevesebb mint 100 mérföldre található északra, de még Kalifornia déli részén. Másfelől pedig Észak-Kalifornia legdélibb részének is számít.
Tényleg amúgy nagyon mediterrán, inkább spanyolos hangulatú az egész város!

Szent Barbara legendája:
Szent Barbara a nemzetközileg ismert neve, Magyarországon Szent Borbála. Egy 1483-as történet egy Barbara nevű gyönyörű nőről szól, aki i.sz. 218-ban született Kis-Ázsiában. Apja, a nikodémiai Dioscorus pogány volt és hogy megóvja a lányát, egy toronyban nevelte őt. Egyszer, amikor elutazott, megparancsolta, hogy építsenek egy fürdőt két ablakkal Barbara számára. Távollétében Barbara egy harmadik ablakot is építtetett, mely a Szentháromság szimbóluma. Mikor apja visszatért, bevallotta, hogy már keresztény, ami az akkori Római Birodalomban bűnnek számított. Apja meg akarta ölni, de csodák segítségével Barbara megmenekült. Aztán elfogták és megkínozták, de hű maradt a hitéhez és további csodák történtek. Végül azonban lefejezésre ítélték, amit a saját apja hajtott végre.
Büntetésül, amikor hazafelé ment, egy villám agyonütötte.
Ennek eredményeként Barbara a tüzérek, sírásók, építészek, bányászok és kőművesek védőszentje lett; védő a villámlás, a hirtelen halál és a bűnbánat ellen. A róla készült képeken gyakran szerepel egy három ablakos torony, egy kard, amely a sorsát ábrázolja és egy pálmalevél vagy egy kehely, amely mártírhalálát szimbolizálja.

Ami pedig a várost illeti:
1602 decemberében, Szent Borbála ünnepének előestéjén Sebastián Vizcaíno spanyol felfedező behajózott a csatornába, és a hajó fedélzetén tartózkodó pap Santa Barbarának keresztelte el a várost.

Miután a kikötőben megvacsoráztunk már sietnünk kellett vissza az autóhoz, mert két órára vettünk parkolójegyet (2USD/óra) és már éppen pont lejárt. Innen még elmentünk a Goletában található Beach Parkba, ahol előző este is voltunk, csak már fáztunk.
Most kisétáltunk egészen a móló végéig. Ez a móló kicsit magasan van, és a fadeszkák úgy vannak lerakva, hogy csomó helyen hézag van köztük és lelátni a vízre.

Pier - Goleta, CA

Nekem alapvetően nincs tériszonyom, de valahogy annyira rossz volt ott menni, hogy csomószor vissza akartam fordulni. Nagyon rossz volt, hogy kilátok lent. Csibi meg még valami galambot is talált ott alattunk lent.
Csak Csibi kezét szorítva voltam hajlandó végigmenni a mólón… Alig vártam, hogy visszaérjünk! 😀
A parkolás itt ingyenes volt!
Innen már csak a szállodába mentünk vissza és véget is ért a “pihenőnap”.

További képek

Goleta, CA
Goleta, CA
Santa Barbara, CA
Santa Barbara, CA
Santa Barbara, CA
Santa Barbara, CA
Santa Barbara, CA
Santa Barbara, CA
Santa Barbara, CA
Santa Barbara, CA
Santa Barbara, CA
Santa Barbara, CA
Santa Barbara, CA
Santa Barbara, CA
Goleta, CA
Goleta, CA
Goleta, CA
Goleta, CA
Goleta, CA
Goleta, CA
Goleta, CA
Goleta, CA
Goleta, CA
Goleta, CA
Goleta, CA
Goleta, CA
Goleta, CA

Iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő