The Islamic Center of America

07/31/2022

Innen már csak egy program volt hátra, oda mindössze egy fotó erejéig ugrottunk el. Nem volt messze innen, még annak ellenére sem, hogy egy építkezés miatt vissza kellett fordulnunk. Mindössze 7 percnyire mentünk.

Az Amerikai Iszlám Központ Észak-Amerika legnagyobb mecsete.
Dearborn lakóinak egyharmada arab-amerikai.

Amikor a kocsik iránti igény nőni kezdett, több munkásra volt szükség, ezért aztán több tízezrek érkeztek ide munka és jobb élet reményében a világ minden tájáról. Például Libanonból és Szíriából is nagyon sokan jöttek, többségük keresztény, de sok muzulmán is érkezett.
A mecsetet 1963-ban kezdték el építeni, ma pedig az USA iszlám központja.
A detroiti mecsetet nagyrészt síita muszlimok finanszírozták, akik közül néhányan otthonukat és vállalkozásukat fedezetként elzálogosították a mecset építésének támogatására.

The Islamic Center of America - Dearborn, MI

A jelenlegi központot 2005-ben avatták fel. A mecset ~11.000 négyzetméteres.
Egy nagy és csodálatos tárgyaló teremmel, konyhával, tágas imaszobával, tárgyalótermekkel és könyvtárral rendelkezik. Ezenkívül két 33,5 méter magas minaret is tartozik hozzá.

Ahogy már említettem, mi csak egy fotó erejéig tettünk ide kitérőt, be nem mentünk. Az épületet 17 órakor bezárták. De mindenképpen azt kell mondanunk, hogy nagyon szép épület! Érdemes volt megnézni. A városban egyébként amerre jártunk nekünk nagyon fura volt, hogy arabul is ki volt írva minden! 😀
Az előző posztban a képek között is lehet látni, hogy a Fair Lane-nél kihelyezett táblákon is feltűnik az arab felirat.

Fair Lane - Dearborn, MI

Ezután most már tényleg útra keltünk. Ekkor már olyan fél6-6 körül járt az idő és tudtuk, hogy még 4 órányi út áll előttünk. Frankenmuth városába szerettünk volna még elmenni, de ez már nem volt életszerű kívánság. Innen amúgy mindössze másfél órányira van, Traverse City-től viszont majdnem három órányira. Ennek ellenére megbeszéltük, hogy oda majd egyik nap visszajövünk.

Egyébként amúgy Frankenmuth közelében álltunk meg, hogy vegyünk vizet meg egy-két dolgot, mielőtt tovább indulunk.

Ja, még egy nagyon jó kis dolgot azért megemlítenék itt. Mivel ugye északabbra jöttünk, ezért itt egészen negyed 10-ig világos volt, így a tájat elnézve már ekkor nagyon alakult a szerelem. Nem voltak sokan az úton, nagyon jól lehetett haladni, minden gyönyörű zöld, rengeteg csodaszép fenyő áll az utak mentén, szóval csodás. És a városba érkezve az öböl mellett elhaladva máris tudtuk, hogy szuper hét áll előttünk.

Este 10 óra után szerencsésen megérkeztünk tehát Traverse City-be. Átvettük a szobánkat, megfürödtünk és aludni tértünk. Jól elfáradtunk, de fantasztikusan sok dolgot láttunk már az első napon is!

További képek

The Islamic Center of America
The Islamic Center of America
St. Clement Orthodox Church
St. Muslim American Youth Academy
The Islamic Center of America
The Islamic Center of America

Map - The Islamic Center of America - Dearborn, MI

Iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő