Torch Lake

Sy @ 2022-08-27 | 3 perc |

08/05/2022

Ma már péntek van, ami azt jelenti, hogy ez tulajdonképpen az utolsó nap, mert bár szombaton csak este megy a gépünk, reggel innen elindulunk majd.
De ne siessünk ennyire előre, hiszen előttünk áll egy újabb csodálatos nap! Az időjárás ragyogó és mi egy újabb tavat igyekszünk ma felfedezni.
Persze, amíg az ember eljut A-ból B-be, addig is egy csomó tavat érint, így el sem tudom mondani, hány tavat láttunk összesen, míg itt voltunk! Mindegyik kristálytiszta és gyönyörű!

Na tehát ismét kb. 30-40 percre található a mai úticél.
Ez pedig nem más mint a Torch Lake. Ez a tó homokpadjairól és türkizkék vizéről híres. Gyakran a Karib-tenger színéhez hasonlítják a színét és hát nem áll messze az igazságtól ez az állítás.

Torch Lake, MI

A Torch Lake 31 km-es hosszúságával Michigan leghosszabb és egyébként legmélyebb szárazföldi tava. Népszerű horgásztó is egyben.

A Nagy-tavakhoz hasonlóan a jégkorszak végén alakult ki, gleccserek formálták a felszínt. A tavak miatt nem meglepő, hogy a michiganiek államon belül nyaralnak!
Kivételes szépségéről ismert, azt mondják, hogy a Torch Lake a világ egyik legszebb tava.

Torch Lake, MI

A tó déli végén található homokpad, helyi nevén Torch Lake Sandbar, mely népszerű turisztikai célpont, különösen július 4-e táján. Hajóval kimennek az emberek és a homokban buliznak. Elég menő.

Ahogy az is, hogy jönnek-mennek a családok a nagy dzsipekkel és szépen vízre teszik a hajóikat… Ez (is) nagyon más, mint otthon. Ennek a kultúrának abszolút szerves részét képezi. 2005-ben több hobbi célú vízi jármű volt regisztrálva Michiganben, mint bármely más amerikai államban (Kaliforniát és Floridát leszámítva persze).

Torch Lake, MI

Állítólag Eminem, Kid Rock és Michael Moore (Oscar-díjas filmrendező) is rendelkezik itt nyaralóval. Vannak szabadstrandok, ahol be lehet menni fürdeni vagy hajózni. Egy-két ilyen helyen mi is megálltunk, olyan tiszta nyilvános wc van, hogy csak néz az ember. (Alapvetően ez a jellemző a legtöbb helyen!)

Mi az egész tavat körbeautóztuk. Egy helyen az út szélén modellt állt nekünk egy csodálatos őzike! A víz pedig tényleg mindenhol varázslatos színű. Csak itt nem pálmafák veszik körül a tavat, hanem örökzöldek, helyenként csodaszép fenyőfák.

Torch Lake, MI

Számunkra az egyetlen csalódást az jelentette, hogy a tó egyébként szinte teljes egészében be van építve. Nem kérdés, nagyon szép, kacsalábon forgó villákkal és nyaralókkal. És tényleg vannak szabadstrandok, de kb. nagyítóval kellett őket keresni.
A tengerpartokat tilos beépíteni, még a sztárok sem sajátíthatnak ki alapvetően egyetlen tengerparti részt sem, itt pedig az egész tó (és nyilván nem csak ez a tó) be van építve.
Ez egy pici csalódás volt, de természetesen a tó szépségéből ez a tény semmit sem von le!

Torch Lake, MI

Szóval teljesen körbautóztuk, a Sandbar-t is megkerestük, de azt is csak tisztes távolból, kb. az út szélén két percre megállva tudtuk lefotózni. De biztos tényleg óriási buli lehet oda kimenni és élvezni a napsütést és a barátok társaságát. Más életstílus, az tuti!

Torch Lake, MI

Alden városkában megálltunk szintén egy szabadstrand miatt, ahol ettünk is egy falatot. A Muffin Tin nevű helyre ültünk be, ahol kipróbáltam a helyi cseresznyés üdítőt. Nagyon kedves volt a néni, mert hozott előtte nekem kóstolót, hogy szeretném-e azt. Nagyon finom volt.
Ettünk egy melegszendvicset, meg ittunk egy kávét. A végén elmentünk mosdóba és mikor Csibi ment el, odajött hozzám a néni. Mindig mindenki akkor szólít le, amikor nincs ott Csibi és vicces szitukba keveredek a szuper kis angoltudásommal… 😄 Na, de ezúttal amúgy tök ügyes voltam, mert mindent értettem ÉS válaszolni is tudtam!
A néni mondta, hogy emlékeztetem őt egy korábbi német vendégére. Pont úgy nézek ki, mint az a lány, akár az ikertestvére is lehetnék! 😄 Megbeszéltük, ki honnan jött, szóval pár percig elcsevegtünk, míg Csibi vissza nem tért. Kellemes hely volt!

Torch Lake, MI

Innen egy táblához mentünk, mely az út szélén áll és e szerint pontosan itt vagyunk félúton az Egyenlítő és az Északi-sark között! 😀 Wow!

Torch Lake, MI

Ezt követően visszaautóztunk Traverse City-be, mert még egy másik programot is terveztünk mára.

További képek

Torch Lake Township, MI
Torch Lake Township, MI
Torch Lake Township, MI
None
None

Map - Torch Lake, MI

Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő