Bronner’s CHRISTmas Wonderland

Sy @ 2022-08-23 | 3 perc |

08/03/2022

Frankenmuthban található a világ legnagyobb karácsonyi boltja. Ez pedig nem más, mint a Bronner’s CHRISTmas Wonderland.

A parkolótól 7 percnyire található egy akkora épületben, amit felfogni sem lehet és mellette már kint az úton és a parkolóban is telis-tele karácsonyi dekorációval.
Mire ideértünk, újra eleredt az eső és szakadt nagyon.
Csibi engem kirakott egy fedett bejárat előtt (az épületnek több bejárata van), aztán megpróbált közel leparkolni, hogy ne ázzon szanaszét mire visszaér ő is.

Aztán utána órákig szakadt az eső, de ez ugyebár kit érdekelt??

Beléptünk ugyanis a világ egyik legjobb boltjába! 11 hektárnyi (109 265 m2) terület telis-tele karácsonnyal! Minden karácsonyimádó álma: több mint 50.000 dísszel és ajándékkal. Itt aztán a karácsony körülvesz!!!
Az év 361 napján nyitva tart a bolt. Itt nincs olyan dolog, ami ne lenne!
Ilyet még soha de soha nem láttunk!

Bronner’s CHRISTmas Wonderland - Frankenmuth, MI

Mindenféle alkalomra, évszakra, stílusra van dísz, fényfüzér és minden más, ami a Karácsonnyal összekapcsolható.
Bármit meg lehet venni, ami a boltban ki van rakva. Döbbenetes mennyiségű dísz közül lehet válogatni.

Bronner’s CHRISTmas Wonderland - Frankenmuth, MI

Mi egy ideje, bárhol járunk, ahol van karácsonyi bolt, szoktunk venni egy-egy díszt. Több helyen olvastam, hogy valaki így szedte össze a karácsonyfára való díszeket és tényleg tök jó ötlet, egyedi lesz tőle a fa, és mindenhez kötődik egy-egy emlék és helyszín.
De itt egyszerűen nem tudtunk választani! (Szerencsére online is lehet rendelni, szóval majd úgy próbálunk dűlőre jutni, hogy mit is válasszunk magunknak!)
A boltban pont úgy éreztem magam, mint Kevin a játékboltban a Reszkessetek Betörők 2. részében. Ha meg kellett volna menteni a boltot, bármire képes lettem volna! 😄

Megpróbálom röviden összefoglalni a bolt történetét!
Az ötletgazda Wally Bronner. 1945-ben nagyon szerényen indult a dolog és számos bővítés után olyan gyors ütemben nőtt, hogy egyszer csak ez lett a világ legnagyobb karácsonyi üzlete.

Bronner’s CHRISTmas Wonderland - Frankenmuth, MI

Wally 1939-ben, 12 évesen már egy élelmiszerboltban dolgozott, ahol ügyfélszolgálati képességeit fejlesztette. 1945-ben pedig az iskola befejezésével hivatalosan is elkezdte üzleti karrierjét.

A következő néhány évben többek között kirakatokat készített helyi kereskedőknek. 1951-ben sikeresen vállalta a kihívást, hogy megtervezze és elkészítse a közösségi lámpaoszlopok karácsonyi díszeit. A történet többi része pedig úgy szól, mint egy karácsonyi "legenda"!

Ugyanebben az évben Wally feleségül vette szerelmét, Irene-t. Mire ő és Irene 1954-ben felépítették első épületüket, már határozottan a karácsony szellemében éltek – cégtáblájuk felét a karácsonyi díszeknek szentelték! Miután egymás után három épületet kinőtt, 1977-ben a cég a jelenlegi helyére költözött, ahol a Bronner's CHRISTmas Wonderland áll.

Bronner’s CHRISTmas Wonderland - Frankenmuth, MI

Több mint 500 különböző betlehem és 50 000 dísz és ajándék látható. Kint áll a festői Csendes éj emlékkápolna, amely az ausztriai kápolna teljes méretű mása, amely annak a templomnak a helyén épült, ahol 1818-ban először énekelték a „Csendes éjt”.

Wally Bronner vállalkozása lett a szenvedélye. 80. születésnapját 10 órás munkanappal ünnepelte, miközben a vendégeket köszöntötte.

A Bronner’s CHRISTmas Wonderland volt Wally életének külső fókusza, de Krisztus a belső. Ezért is írta mindig így a bolt nevét!
Wally Bronner 2008-ban halt meg. Wally Bronner egész évben ünnepelte a Karácsonyt, de a legnagyobb öröme az volt, hogy egész évben ismerte Krisztust, és segített másoknak is megismerni.

A Bronner’s CHRISTmas Wonderland mottója:

Enjoy CHRISTmas, It's HIS Birthday! Enjoy Life, It's HIS Way!!

Ez a bolt minden képzeletet felülmúl!
Megbeszéltük előtte, hogy max 5-ig maradunk, hiszen 3 óra mire visszaérünk a szállodába.
Na, hát fél 7-kor sikerült is kijönnünk, úgy hogy tutira nem láttunk mindent és még órákig tudtunk volna bóklászni!
Imádtuk! Igazi karácsonyi hangulatba kerül az ember kb. a 2. perctől kezdve.
Szól a karácsonyi zene és bármerre lépsz, mindenhol csak Karácsony van! Csodálatos!

Bronner’s CHRISTmas Wonderland - Frankenmuth, MI

Mikor kijöttünk, már nem sok autó állt a parkolóban, de az eső legalább elállt.

Még villámlott, meg dörgött, de már nem volt vészes.
Még mentünk egy kört autóval a parkolóban, hiszen az is tele van mindenféle karácsonyos dekorral, aztán szépen visszaindultunk Traverse City-be.

Bronner’s CHRISTmas Wonderland - Frankenmuth, MI

A változatosság kedvéért, kb. este 10-re meg is érkeztünk.
Útközben még leszakadt az ég párszor, de a következő napokra már szép időt mondanak! Fontos is lesz, mert ahogy láthatjátok, már eddig is iszonyú sok csodás programunk volt és hatalmas élményekkel gazdagodtunk, de a következő nap lesz várhatóan az utazás fénypontja! Az, amiért tulajdonképpen ide utaztunk és amit nem tudok kiverni a fejemből, mióta először láttam róla képet!

Tartsatok velünk továbbra is!

További képek


Map - Bronner’s CHRISTmas Wonderland - Frankenmuth, MI

Iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő