Old Mission Peninsula

08/05/2022

A Torch Lake után az Old Mission félszigetre akartunk elmenni. Nem csak akartunk, hanem el is mentünk! Ez ismét egy félórás út.
A félsziget legvégén található Mission Point Világítótorony volt a célállomás. Ez az Old Mission State Parkban helyezkedik el. A világítótornyot 1870-ben építették és 67 éven keresztül működött. Híres arról, hogy néhány száz méterre délre áll attól a ponttól, amit épp az előbb kerestünk fel. Félúton az Északi-sark és az Egyenlítő között. A világítótorony közvetlenül a vízparton helyezkedik el, ezzel az egyik legjobb szerintünk azok közül, melyeket az utunk során láttunk.

Old Mission Lighthouse Park - Peninsula Township, MI

Csodálatos környezetben található. Mellette strand is van, amúgy.
Itt is fel lehet menni a tornyába és az épületben kis múzeum van berendezve! 10 USD volt a belépő kettőnknek.
Érdekessége még, hogy télen a szerencsések hóbaglyot is láthatnak!

Old Mission Lighthouse Park - Peninsula Township, MI

Ami még fontos és ezen a félszigeten láttuk leginkább a nyomait: Michigan népszerű bortermelő vidék. Majdnem 6000 hektárnyi szőlőskert található az államban.
Az Old Mission félsziget borászai azt mondják, hogy ez is pontosan a 45. szélességi fokon fekszik, mint a francia borvidékek (Elzász, Burgundia vagy Bordeaux).
A helyi borászok jelenleg még csak helyben adják el a boraikat, de remélik, hogy ez majd változik. A helyiek mindenesetre nagyon szeretik. Vonzza a nagyvárosok lakóit, akik menedéket, nyugalmat keresnek. Nem is nagyon sietnek haza (érthető módon).

Chateau Grand Traverse - Traverse City, MI

Na és ha már borvidék. Emlékeztek, a legelején esett szó Gergőről és Dagnyról, akik segítettek nekünk a program összeállításában.
Kiderült, hogy az a borászat, ahol Gergő dolgozott pontosan itt található ezen a félszigeten és abszolút útba is esik. Ez a Chateau Grand Traverse. Dagny a levelébe beleírta, hogy ha esetleg arra járnánk, akkor milyen jó lenne, ha beugranánk és keresnénk xy-t!
Na, mivel arra jártunk, Csibi úgy gondolta, hogy ha már ennyit segítettek nekünk, akkor minimum ennyit megtehetünk.
Igazából nem nagyon tudtuk, hogy mit is mondjunk, hiszen minket nem ismert az illető, akit keresni kellett.
Bort kóstolni nem akartunk, ezért gondoltuk, csak kívülről megnézzük a borászatot. Illetve Gergő ezt a helyet ajánlotta szállásnak, amit meg is néztünk, de sajnos nem volt már szabad hely, amikor foglaltunk. Szóval ezt is megnéztük kívülről. Nagyon szép helyen fekszik amúgy a borászat.

Chateau Grand Traverse - Traverse City, MI

Bementünk a szuvenírboltba, hogy majd addigra kitalálunk valami okos dumát, hogy kit keresünk és miért.
Vettünk egy cseresznyés sangríát és egy csokikát és a pénztárban végül mondtuk, hogy kit keresünk.
Egy srác segített végülis, aki felhívta Bernd-et, de persze senki nem értett semmit, mert kérdezte, hogy kik vagyunk. Csibi mondta, hogy László (Csibi amúgy László, ha ez eddig nem derült volna ki! 😄) - de persze Berndnek nyilvánvalóan fogalma sincs róla, hogy ki is ő. Azt viszont már nem volt módunk elmagyarázni, hogy miért is vagyunk itt, és hogy ki a kapocs.
Szóval elég fura szituáció volt. Ennek ellenére Bernd azt mondta, hogy gyorsan befejez valami papírmunkát és jön.

Chateau Grand Traverse - Traverse City, MI

Megvártuk. Mikor kijött, akkor elmagyaráztuk, hogy Gergő üdvözletét szeretnénk tolmácsolni és Dagny javaslatára jöttünk. Ekkor derült ki, hogy Dagny a lánya és Bernd maga a borász…

Közel egy órás beszélgetés lett belőle! Ez csak érdekes csattanója az egész történetnek, ezért meséltük el! Vicces, hogy kapcsolódnak egymásba a szálak!

Innen elmentünk vacsorázni egy helyre, amit Bernd ajánlott. Ez a Filling Station. Gyakorlatilag egy a vasút mellett álló sörözőről van szó.

Filling Station - Traverse City, MI

Nagyon sokat kellett várni, 35-40 percet. (Ez az étterem, a szállodától amúgy 3 percre van autóval.) Amíg várakoztunk, kimentünk a tóhoz sétálni, így viszonylag gyorsan eltelt az idő.

Hull Park - Traverse City, MI

Utána asztalt már kaptunk, csak a kajára kellett ismét nagyon sokat várni. Egy pizzát rendeltünk és majdnem egy órát vártunk.

Pizza - Filling Station - Traverse City, MI

Vacsora után már csak haza mentünk, mert a bőröndöt is be kellett még pakolni, illetve ez az esténk maradt arra, hogy a sangríát is megigyuk!
Na ez vidám lett. Én szinte egyáltalán nem szoktam alkoholt inni, sangríát amúgy időnként igen, de ez valahogy erősebbnek tűnt. Szinte becsíptem tőle! Nagyon vicces volt(am). 😀

Bepakoltuk a bőröndöt és viszonylag korán lefeküdtünk aludni, mert másnap korán kellett kelni. Reggeli után útra keltünk.

További képek


Map - Old Mission Peninsula, MI

Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő