Carolina Holiday Light Spectacular

A következő karácsonyi programra az új szomszédainkkal 😀 mentünk el.

Tavaly került először megrendezésre a Carolina Holiday Light Spectacular című program a Ballantyne városnegyedben, mely Charlotte déli részén található.
Már tavaly is szemeztünk vele, de valamiért úgy emlékszem, hogy túl drágának találtuk a belépőjegy árát. Idén viszont elmentünk.
Mi még sosem jártunk a környéken sem, szóval nem nagyon tudtuk, hogy mire is lehet számítani, csak azt tudtuk, hogy ez egy szabadtéri program, milliónyi karácsonyi fénnyel.

Carolina Holiday Light Spectacular - Charlotte, NC

December 8 és 30-a között látogatható és különböző árú jegyekből lehet válogatni.
A VIP jegy például 39 USD, mely tartalmaz egy szuvenír bögrét korlátlan forró csoki fogyasztással együtt az esemény ideje alatt, belépést a VIP Lodge & Bar-ba, a VIP mosdókba és különleges belépést a programra (bármit is jelentsen ez).

A bármely napra szóló jegy: 25 USD, ez azt jelenti, hogy megveszed a jegyed és bármikor mehetsz a rendezvény ideje alatt, egy alkalommal. Ebből mindössze 500 db jegy állt rendelkezésre (és már el is fogyott). Helyszínen váltva drágább volt valamiért.

Carolina Holiday Light Spectacular - Charlotte, NC

Van hétfőtől-csütörtökig 17:30-20:30-ig 15 USD, 20:30-22:00-g 10 USD.
Hétvégén pedig 17:30-20:30-ig 20 USD, 20:30-22:00-ig 15 USD.

Itt is van Snow Tube - tudjátok: egy nagy felfújható kemény aljú gyűrűben lejtőn való lecsúszást (kb. szánkózást) jelent. Itt olcsóbb volt, mint a belvárosban, “csupán” 12 USD. És hópelyhes varázspálcát is lehet kapni, 19 USD-ért. (A helyszínen ez is drágább.)

Carolina Holiday Light Spectacular - Charlotte, NC

Hát mi egy keddi napot választottunk és 17:30-ra mentünk, így 15 USD / fő volt a jegyünk ára.
Munka után indultunk, de nem volt vészes dugó. Kb. 25 perc alatt értünk oda (forgalom nélkül nagyjából 15 perc az út).
Esztiék 18:30-ra tudtak jegyet venni, de simán be tudtunk menni együtt 17:30-kor.

Leszámítva, hogy elég hideg volt, a fények ismét várakozáson felüliek voltak. Tematikusan elhelyezve, változatosan, igényesen volt itt is megcsinálva az egész.

Carolina Holiday Light Spectacular - Charlotte, NC

Igazából olyan program még nem volt, ami csalódást okozott volna. Volt itt minden: betlehem, ezernyi díszes fenyőfa, hóember, hógömb, jegesmedve, de még dinók is. A tengeri témájú karácsonyi dekoráció is nagyon jól megfért a mézeskalácsokkal vagy a trópusi mikulással.

Van egy kis kirakodóvásár rész, lehet kapni forrócsokit, különböző food-truckok pedig étellel várják azokat, akik éppen megéheznek. És kihelyezett mobilvécék is vannak, szükség esetére.
A Télapó sem unatkozik, itt is sorban állnak a gyerekek, hogy pár szót válhassanak vele.

Mire körbeértünk kellőképpen átfagytunk mindannyian, így aztán lassan el is indultunk hazafelé.
Több nagy ingyenes parkolóház van itt a park mellett egyébként, szóval a parkolásért sem kell fizetni szerencsére.

Carolina Holiday Light Spectacular - Charlotte, NC

Hazafelé 15 perc volt az út, de láttuk, hogy a másik irányban haladók nem ennyire szerencsések, mert egy baleset miatt az egész út le volt zárva.

Igazából olyan sok karácsonyi program van, nagyon nehéz eldönteni, hogy mit hagyjunk ki! A Nascar pályára már 3 éve készülünk kb, de mindig amikor halljuk, hogy mások 4 órát ülnek a dugóban mielőtt bejutnának a pályára, akkor eléggé elbizonytalanodunk. Lehet, hogy két ünnep között elmegyünk majd még oda.

További képek


Map - Ballantynes_Backyard - Charlotte, NC

Iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő