Christmas Town USA

McAdenville városa avagy Christmas Town U.S.A. mostanra már szinte kötelező karácsonyi program számunkra. Szerencsések vagyunk, hogy ilyen közel lakunk ehhez a kisvároshoz.
A fények hagyománya 1956-ban kezdődött, ekkor született az ötlet, hogy a fákat piros, fehér és zöld fényekkel díszítsék fel. Azóta már a belváros szinte összes háza is részese a tradíciónak, így nem csoda, hogy a karácsonyi meseváros minden évben rengeteg látogatót vonz.
Minket is, évről-évre!

Christmas Town USA - McAdenville, NC

December 1 és 26 között, minden nap 17:30 és este 22 óra között lehet megnézni a karácsonyi fényben úszó városkát. A program látogatása ingyenes.

Az elmúlt évek során kapott leckékből tanulva, már okosabban és felkészültebben járunk ide.
A legelső alkalommal a 17 perces út 1 óra 49 percig tartott, de olyan is volt, hogy nagyjából végig a dugóban ültünk és mire bejutottunk a városba lekapcsolták a fényeket.

Christmas Town USA - McAdenville, NC

Tavaly már sokkal okosabbak voltunk és nem hétvégi napon mentünk és nem is vártuk meg a 17:30-as kezdést. Délutánonként így is a szokásos munka utáni forgalomra kell számítani.
Idén ezért egy keddi napot választottunk és elindultunk fél 5 után kicsivel. Nem az autópályán mentünk, hanem mindenféle hátsó úton, mondhatni árkon-bokron keresztül. Szerencsénk volt, mert azt az utcát, ahonnan érkeztünk néhány perccel később le is zárták. Mi még éppen időben érkeztünk.
És van egy jól bevált parkolóhely, ahol le szoktunk állni az autóval, idén képzeljétek kb. az utolsó helyre tudtunk beállni, annyira tele volt a parkoló. (Az előző években összesen 5-6 autó állt a parkolóban). Idén úgy tűnt, hogy többen választották azt, hogy hozzánk hasonlóan gyalogosan fedezik fel a fényeket.

Christmas Town USA - McAdenville, NC

Szóval szerencsére mi még le tudtunk ott állni. Idén viszonylag hideg is volt, jó, hogy felöltöztünk rendesen. El is indultunk most a város autópálya felőli “bejárata” felé mentünk először, mert itt nincs annyira nagyon sok látnivaló és ezért időnként el is hanyagoljuk ezt a részt, pedig itt is vannak tök jó dekorációk.
Még volt kb. 10-15 perc a fények felkapcsolásáig, itt sétálgatva ért minket a pillanat.
Ez is nagyon hangulatos.

Christmas Town USA - McAdenville, NC

Innen visszafordultunk és a főúton haladva elmentünk a tóig, ahol van egy tavaly elkészült söröző, itt ittunk tavaly egy forró csokit, most is betértünk egy pár percre.
Az első években a tó túlpartján lévő házakhoz csak a városon át sétálva lehetett átjutni, de tavalyi átalakításoknak köszönhetően, most már innen is be lehet menni a hátsó utcákba is.

Christmas Town USA - McAdenville, NC

Az volt a terv, hogy hátulról jövünk visszafelé. Így is tettünk, kb. minden utcába bementünk és minden házat megnéztünk. Vannak azonos dekorációk, vannak teljesen újak. Elég jól felismerni, hogy hol vannak esetleg új lakók.

A város hangulatát egyébként nagyon nehéz bármihez hasonlítani. Még ha a hó is esne, akkor aztán tényleg semmi varázslatosabbat nem tudnék elképzelni. De hó nélkül is az amúgy. A hideg ellenére több mint 3 és fél órát sétáltunk.

Christmas Town USA - McAdenville, NC

A háttérben karácsonyi zene szól, a városka harangtornya is egyfolytában zenél. A városi tűzoltóság épülete ilyenkor nyitva van és állítólag a tűzoltók ingyenes forró csokit osztanak azoknak, akik odamennek hozzájuk. Mi ezt eddig nem tudtuk, de jövőre lehet kipróbáljuk!

Na de nem is szaporítom tovább a szót, erről a programról már a korábbi években is írtam posztot, csak ismételném önmagamat. A lényeg, hogy ismét szuper volt, de a képek alapján Ti is láthatjátok!

További képek


Map - McAdenville, NC

Iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő