Delta kényszerleszállás Charlotte-ban

Néhány héttel ezelőtt a Delta Airlines 1092-es járata kényszerleszállást hajtott végre a Charlotte Douglas repülőtéren. Nem tudom, hogy az otthoni hírekben ez benne volt-e, itt néhány napig ezzel volt tele az internet.
Jogosan, mert szerintem óriási bravúr, amit a pilóta (és a személyzet) végrehajtott.

Az történt, hogy az említett járat reggel 7:30 előtt indult Atlantából, majd amikor Charlotte-hoz közeledett a pilóta körözni kezdett a repülőtér felett egy technikai probléma miatt.
A probléma azonban nem oldódott meg, ugyanis nem működött az első futóműve. Nem jöttek ki a kerekek, konkrétan…

A gépen 101 ember tartózkodott: 96 utas, 2 pilóta és 3 stewardess, a gépnek 50 percnyi üzemanyaga volt.
Néhány körözés után a pilóta az első futómű nélkül biztonságosan lerakta a repülőt.

Le a kalappal a pilóta lélekjelenléte előtt. Láttam az egyik utas által készített videót, amit a leszállásról csinált. Komolyan mondom, néha rendes körülmények között nem ér így földet egy repülő, ahogy ez. Persze rázós volt, de milyen is lehetett kerék nélkül?
Tutira kitüntetném azt az embert.
Azt mondják, hogy bár látszott, hogy ideges és fél mindenki, nyilván a személyzet tagjai is, de a saját félelmüket elnyomva biztosították a nyugalmat a gépen és tényleg mindenki tök fegyelmezetten viselkedett.

Azt gondolom, hogy ezt az egyébként nagyon rövid (kicsit több mint egy órás utazásról van szó) utat egyhamar senki sem fogja elfelejteni!
Mennyire ijesztő lehetett már?!
Az utas által készített videón is tök jól látszik, hogy nincs kint a kerék. Önmagában olyan kép, amit sosem akar látni az ember, ha repülővel utazik!

A Delta közleménye szerint semmi sem fontosabb, mint az utasok és a személyzet biztonsága. Szerencsére e szerint is jártak el.

A futómű meghibásodásának okát azóta is vizsgálják.


Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő