Fremont Street Experience

05/05/2024

Az ébredést követően összeszedtük magunkat és Csibi a közelben talált egy reggelizőhelyet. (Haha…)
A mai terv a Shelby és a Pinball múzeumok lettek volna.
Csakhogy már a tegnapi előrejelzés alapján láttuk, hogy az időjárás nem éppen tipikusan vegasi lesz!
Ugyanis irtó erős szél volt és konkrétan fáztunk. El kellett gondolkodnunk rajta, hogy vennünk kell valami pulcsit… (Nem volt nálunk túl sok vastag cucc, hiszen mégiscsak a 35-38 fokos sivatagba jöttünk, vagy mi?!) Szóval erre azért nem voltunk felkészülve.

Luxor - Las Vegas, NV

A múzeumok egyébként beltériek, viszont az odajutáshoz 15-20 perces séta tartozik és ebben a szélben ezt nem éreztük annyira jónak. Ezért lett a módosított terv.
Na de előbb még ugyebár reggelizni megyünk.
A térkép alapján a szállodától gyalogos közelségben van egy reggelizőhely. Egy buszmegálló kb.
Mivel a busz azonban sokára jött volna, elindultunk gyalog. A széllel már ekkor meggyűlt a bajunk.

Mandalay Bay - Las Vegas, NV

A reggelizőhelyről pedig kiderült, hogy egy food-truck, ahol kint az utcán kell(ene) elfogyasztani az ételedet.
Oda se mentünk, de a tegnapi hasonlóan sikeres reggeli után ez már kicsit kezdett bosszantani.
Megláttuk, hogy további sétával elérhető egy Meki és jobb híján oda mentünk reggelizni. Nem szoktunk Mekiben enni. 5 év alatt először Hawaii-on voltunk Mekiben. És most másodszor… 🙂
Ráadásul mint kiderült (ez mások számára biztos evidens, de nekem nem volt az), hogy a reggeli idején nem lehet kapni sajtburgert sem.

McDonalds - Las Vegas, NV

Azt hittem, hogy az mindig van! Na, így még választani is nehéz volt, mert ebből a reggeliből kb. semmit sem kívántam igazából.
Mindegy, ettünk valamit és addig azt is kitaláltuk, hogy akkor itt áll meg pont az épület előtt nagyjából a busz, elmegyünk a híres Fremont Street-re, a belvárosba.

Deuce - Las Vegas, NV

Felszálltunk a buszra és tettünk egy igazi városnéző túrát, ugyanis a Strip-en át kimegy / vagy inkább bemegy a busz a belvárosba. Aki legelöl ül az emeletes buszon, az tök jól láthat mindent. Mi nem tudtunk oda ülni, és az ablakok sajnos be vannak vonva mindenféle reklámokkal, így onnan annyira nem lehet jól kilátni.
De azért annyira igen, hogy a Strip után már rengeteg wedding chapel sorakozik és itt “kijjebb” van a nagy outlet is. A busz több helyen érinti a Fremont Street-et, még azt is bemondják, hogy honnan a legjobb elérni az utcát. Mi ennek ellenére a végállomásig mentünk és innen is nagyon jó volt nekünk! 🙂

A Fremont Street a Strip után a 2. leghíresebb utca Las Vegas-ban. Tulajdonképpen itt kezdődött Las Vegas története 1905-ben. Itt volt az első szálloda (Hotel Nevada, mai neve: Golden Gate). Ez volt az első aszfaltozott utca a városban (1925), itt volt az első közlekedési lámpa, az első nevadai játékengedélyt is itt adták ki (Northern Club), az első lift (Apache Hotel, 1932), hogy csak néhány leget említsünk Las Vegas történetéből.

Fremont Street Experience - Las Vegas, NV

Nevét John Charles Fremont amerikai felfedezőről kapta. Ez a belváros főutcája, ahol egy csomó kaszinó van (micsoda meglepetés!), mint például: Binion’s Horseshoe, Fremont Hotel and Casino, Golden Nugget, stb. Amikor a Strip még nem létezett, ez volt az “igazi Vegas”. Itt épült meg a Fremont Street Experience (FSE), amely valójában egy fedett sétálóutca és éjjel fényárban úszik (nappal is, csak akkor valószínűleg kevésbé látványos).

Fremont Street Experience - Las Vegas, NV

Itt található a híres Vegas Vic nevű neoncowboy, Vegas egyik jelképe. Van itt minden: kaszinók, éttermek, jelmezes figurák, élőzene, koncertek. Egy boltba is betértünk, ahogy már mondtam a hideg miatt akartunk egy pulcsit, de végül nem találtunk olyat, ami tetszett volna (vagyis de, az anyagával nem voltam megelégedve, így otthagytuk végül).

Fremont Street Experience - Las Vegas, NV

De itt van például a világ legnagyobb Keno táblája is. Éppen a Cinco de Mayo idején voltunk, vagyis pont május 5-én, ha jól emlékszem, így aztán főleg ez volt a LED-kijelzőn a show-elem. Mi 11 óra körül érkeztünk, akkor még kezelhető embermennyiség volt az utcában. Jópofa a fent húzódó zipline. Az alsó zipline-on ülve, a felső "járaton" szuperhős pózban lehet végigsiklani az utca felett. Csibi szerette volna kipróbálni, de… A "legolcsóbb" jegy 49 USD + egyéb díjak. Az "all you can fly" (17 óráig) 69 USD + egyéb díjak, de annyiszor meg nem akart repkedni, hogy megérje.
Ráadásul saját kamerát nem lehet vinni, külön díjazás ellenében az általuk készített videót lehet megvenni.
Ennek tudatában inkább passzolta.
(Ezeket az árakat elnézve, az 5 helyszínes Maui zipline, ami sokkal hosszabb, saját kamerát lehet vinni 149 USD-ért nem is tűnik drágának.)

A Viva Vision egy hihetetlen fény- és hangshow. A "tetőszerkezet" több mint 450 m hosszú és több mint 12 millió LED-modulból álló LED-kijelzővel büszkélkedhet, amely majdnem 30 m magasan az utca fölé van függesztve. A fényjátékot nagy teljesítményű hangrendszerek kísérik és látványos vizuális effektek jellemzik.

Fremont Street Experience - Las Vegas, NV

Szerintem itt ez tetszett nekünk a legjobban.
Végigmentünk az utcán és a végén rátaláltunk a Pinkbox nevű fánkozóra. Úgy reklámozzák magukat, hogy több mint 70 féle fánkot lehet kapni.

Pinkbox - Fremont Street Experience - Las Vegas, NV

És tényleg óriási a választék csodaszép külsejű fánkokból. A hónap fánkja a mango-tango nevet viselte, ez rögtön szimpatikus volt, a másikat pedig úgy kértük, hogy az eladó mit ajánl. (Csibi szokott ilyeneket csinálni, hogy megkérdezi süti-kávé esetén, hogy mit ajánlanak.) Így lett egy sajttortás csokis fánk a másik befutó.
Mindkettő nagyon finom volt, de a mango-tango volt a legjobb!

Pinkbox - Fremont Street Experience - Las Vegas, NV

Sajnos úgy láttuk, hogy csak itt Nevadában és Utah államban vannak boltjaik, pedig időről-időre szívesen megkóstolnánk még néhány fánkot.

Az itteni kaszinóba is bementünk, azt hiszem mosdót kerestünk és itt láttunk egy lóversenyes játékot is. Döbbenetes, hogy mi mindent ki nem találnak! Jópofa! 12 óra után kezdtünk el visszafelé sétálni a buszhoz, még egyszer átmentünk a LED-es sétányon.

Fremont Street Experience - Las Vegas, NV

Egyre több ember lett.
Itt már sok volt a jelmezes, illetve félmeztelen leányzó is, akik közös fotózkodás ellenében pénzt akarnak kérni. Ezt mi nem szerettük se New Yorkban, se Los Angeles-ben és nyilván kitaláljátok, de itt sem… 🙂 Tisztában vagyunk vele, hogy ehhez a városhoz aztán különösen hozzátartozik a jelenlétük, de mi igyekeztünk mindig udvariasan lerázni őket.

Fremont Street Experience - Las Vegas, NV

12 után már nagyon nyüzsgött a hely. Szívesen megnéztük volna egyik este is a LED-es show-t, de nem jöttünk vissza emiatt.
Igazából rövid volt az itt töltött időnk és tudtuk, hogy minden nem fog beleférni, itt is maradt ki azért még pár dolog.
Például az esti verzió, illetve itt van valahol a közelben a The Mob Museum, a maffia múzeum. Vagy a Binion’s-ban egymillió dollár van kiállítva, amivel lehet fotózkodni. Szóval ezeket kicsit sajnáljuk, hogy kimaradtak, dehát minden nem férhet bele, nem igaz?

További képek


Map - Fremont Street Experience - Las Vegas, NV

Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és kövessetek minket az Instagramon is!

előző következő